راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

چگونه یک لوگو را با یک شعار تبلیغاتی (اسلوگان – slogan) یا تگ لاین(Tagline) طراحی کنیم؟

از سری مقالات آموزش طراحی لوگو به صورت تخصصی

یک تگ لاین به احساسات مربوط است و برندتان را به صورت سیاه و سفید توصیف نمی‌کند، بلکه احساساتی را برمی‌انگیزد که به مشتریان اجازه می‌دهند برندتان را بشناسند.

 فرض کنید که تا به حال اسم برند “نایکی” را نشنیده‌اید. تگ لاین “فقط انجامش بده” مشخص نمی‌کند که نایکی یک برند ورزشی است، اما این کلمات، احساسات مربوط به انگیزش، اشتیاق و اهداف بزرگ را یاد آور می‌شوند.

تگ لاین نامناسب ولی الهام بخش نایکی

طراحی لوگویتان با یک تگ لاین می‌تواند آگاهی از برندتان را افزایش داده و باعث شود که شرکتتان برای همیشه در یادها باقی بماند. اما روش صحیح انجام آن چیست؟ از کجا بدانید که لوگوی برندتان اصلاً به یک تگ لاین نیاز دارد؟

بهتر است رازهای طراحی یک لوگو با تگ لاین یا شعار را بررسی کنیم.

تگ لاین چیست؟

یک تگ لاین یا شعار خوب، شما را از رقبایتان متمایز کرده، ارزش‌های برندتان را به طور خلاصه بیان کرده و در بهترین حالت، می‌تواند در یادها باقی بماند. مثلاً عبارت “شاید او مادرزادی اینگونه است. شاید آن میبیلن باشد.” به ذهن می‌آید.

تگ لاین‌ها را یک نسخه‌ی کوتاه، آرمانی و هوشمندانه‌ی بیانیه‌ی ماموریت برندتان در نظر بگیرید. معمولاً بیانیه‌ی ماموریت، درون شرکت باقی می‌ماند تا در هدایت همه چیز، از تلاش‌های بازاریابی گرفته تا هویت برندتان، تاثیر گذار باشد. تگ لاین‌ها از این بیانیه استفاده کرده و آن را با دنیا به اشتراک می‌گذارند و این کار، بهترین روش انتقال ماهیت برندتان است.

تگ لاین‌‌ها و شعارها، راه ارتباطی جدیدی برای مشتریان و طرفدارانتان به وجود می‌آورند.

تگ لاین‌ها می‌توانند سطح لوگویتان را بالاتر ببرند.

لوگویتان چه زمانی به یک تگ لاین نیاز دارد؟

تگ لاین‌ها چیز جدیدی به شما افزوده و فرصت جدیدی برایتان فراهم می‌کنند تا بتوانید خودتان و برندتان را نشان دهید. اما همه‌ی برندها و لوگوها به تگ لاین نیاز ندارند.

در این‌جا چند فرصت و موقعیت عالی برای بهره بردن از یک لوگوی همراه با تگ لاین تشریح شده‌اند.

۱- شما مخاطبان هدف محدودی دارید

اگر برند کوچکی هستید که فضای زیادی در شبکه‌های اجتماعی یا بودجه‌ی زیادی برای کمپین‌های تبلیغاتی ندارید، استفاده از تگ لاین یک راه ایده آل برای بهره بردن از ارتباط بیشتر است.

شعار موسسه خیریه “مایند” : برای سلامت روان بهتر

برای مثال، ممکن است یک سازمان پزشکی یا آموزشی غیر انتفاعی، امکانات لازم را برای رساندن پیغام خود به مخاطبان بسیار نداشته باشد. افزودن یک تگ لاین به آن‌ها کمک می‌کند تا ماموریتشان را اعلام کنند؛ در نتیجه، حامیان و مشتریان بالقوه فوراً هدفشان را متوجه می‌شوند.

۲- در یک بازار شلوغ فعالیت می‌کنید

استفاده از تگ لاین در یک صنعت شلوغ، روشی عالی برای ایجاد تمایز میان شما و رقبایتان است.

شعار و تگ لاین هوشمندانه‌ی “متفاوت فکر کن” توسط اپل

تگ لاین و کمپین “متفاوت فکر کن” اپل، با توصیف این شرکت به عنوان برندی خلاق و هوشمند برای افراد خلاق و باهوش، فروش و تصویر برندش را بهبود داد.

لوگویی فشرده برای “وِست باند فارمز” توسط A·mi·a·ble

۳- شما در حال راه اندازی یک برند جدید هستید

هنگام راه اندازی یک برند جدید، باید خدمت یا محصولتان تا حد ممکن واضح و مشخص باشند؛ زیرا پیام و تصویر برند نامربوط، به خصوص هنگام معرفی، می‌تواند موجب ضرر شود.

افزودن یک تگ لاین ساده و مشخص به لوگو می‌تواند به کاربران جدید نشان دهد که انتظار چه چیزی را داشته باشند.

۴- شما در حال برند سازی مجدد هستید

برندسازی مجدد آسان نیست. این کار نیازمند زمان، انرژی و تلاش است؛ اما در آخر و هنگامی که برند (و درآمدتان) را بهبود می‌بخشد، ارزش تمام تلاش‌ها را دارد.

برندسازی مجدد Airbnb با عنوان “همه جا مال توست”

۵- لوگویتان برای بیان داستانتان به چیز بیشتری نیاز دارد

اگر لوگویتان انتزاعی یا مینیمال است، نسخه‌ی دیگری از آن را به همراه یک تگ لاین ساده طراحی کنید تا جایگاه برندتان را بهتر نشان دهد. لوگو و نام برند “نورو بلوم”با افزودن یک شعار ساده در پایین آن، خیلی مشخص‌تر شده است.

لوگو و تگ لاین “نورو بلوم” توسط RotRed

چگونه یک لوگو را به همراه تگ لاین طراحی کنیم؟

اگر احساس می‌کنید که بهتر است یک تگ لاین را به لوگویتان اضافه کنید، نکات زیر را هنگام طراحی به یاد داشته باشید:

۱- کار را با شخصیت برندتان آغاز کنید

پیش از طراحی لوگو و تگ لاین، هویت و شخصیت برندتان را بشناسید تا بدانید که از چه سبکی باید استفاده کنید.

آیا شما یک برند سلامتی و دوستانه هستید؟ رویکردی سنتی‌تر یا قدیمی‌تر برای طراحی‌تان مناسب‌تر خواهد بود. به لوگوی “وینسِنت و ویکتوریا” که یک شرکت آشپزی است، دقت کنید. ترکیب لوگو و تگ لاین آن‌ها نشان می‌دهد که آن‌ها ارزش‌های خانوادگی قدیمی داشته، قابل دسترسی بوده و به محصولات طبیعی‌شان توجه زیادی می‌کنند.

لوگو و تگ لاین به سبک قدیمی

طراحی قوی لوگو برای “لییفتِد آپارِل”

“لیفتِد آپارِل” لوگو و تگ لاینش را به خوبی با یکدیگر ترکیب کرده است. لوگوی مینیمال و باکیفیت آن‌ها به همراه کلمات انگیزشیِ تگ لاینشان نشان می‌دهد که آن‌ها یک برند مدرن برای علاقه مندان به باشگاه‌های شیک هستند.

سلامتی مدرن برای “فارم کات”

لوگو و تگ لاین “فارم کات” که مشابه عناصر یونانی است، به خوبی بیانگر احساس صداقت و زندگی پاک است. نوشته‌ی ساده‌ی “فارم کار” نشان می‌دهد که این برند، مدرن است، اما سبک نوشته‌ی “غذای ناب، آرامش ناب”، به وجود آورنده‌ی احساس صمیمیت با برند است؛ گویی مالکان شما را شخصاً برای شام دعوت کرده‌اند.

۲- ارزیابی محل قرار گیری و اندازه‌ی نوشته

ممکن است تگ لاینتان کاملاً جالب باشد، اما باید مطمئن شوید که مانع دیده شدن لوگو و نام برندتان نمی‌شود. بهتر است همیشه اندازه‌ی آن کوچکتر از نام برند، اما مشخص و خوانا باشد.

لوگوی آتشین و طرح تگ لاین برای “اِستِرنوس”

یک راه آسان برای این موضوع، در نظر گرفتن سلسله مراتب تایپوگرافی است. زمانی که به لوگو و تگ لاینتان نگاه می‌کنید، اول چه چیزی را می‌خوانید؟ طراحی با نسبت طلایی به شما کمک می‌کند تا اندازه‌ی فونتتان را برای خلق یک تصویر بی نقص مشخص سازید.

رایج‌ترین جایگاه لوگو و تگ لاین این است که نام برند، بزرگ و در بالا بوده و تگ لاین زیر آن باشد. هرچند جایگاه‌های مختلف را برای تگ لاین آزمایش کنید تا طرحی منحصر به فرد و برجسته داشته باشید.

تگ لاین “پیتزا فیت” به صورت منحنی و در قسمت بالا قرار دارد، اما هنوز هم تمرکز بر نام برند است.

لوگویی منحصر به فرد برای “پیتزا فیت”

لوگوی تجربی برای “ماماز”

“غذای مدیترانه‌ای ماماز” تگ لاینش را به دو قسمت تقسیم کرده است، به گونه‌ای که لوگو را دربر بگیرد و در عین حال، تمرکز اصلی بر نام برند در مرکز تصویر حفظ می‌شود.

به خاطر داشته باشید که مقیاس پذیری را نیز در نظر بگیرید. هنگامی که اندازه‌ی لوگویتان کوچک است، چگونه به نظر می‌رسد؟

با انتخاب لوگویتان به عنوان عکس پروفایل شبکه‌های اجتماعی، ببینید تصویر آن چقدر واضح خواهد بود. اگر تصویر آن شلوغ یا ناخوانا به نظر رسید، بهتر است اندازه‌اش را تغییر دهید یا طراحی آن را ساده‌تر کنید. در این مقاله، بیشتر درباره‌ی فونت‌های لوگو بخوانید.

۳- نسخه‌های مختلف طراحی با و بدون تگ لاین

ممکن است این موضوع کمی غیر منطقی به نظر برسد، اما یک لوگوی خوب، با و بدون تگ لاین عملگرد خوبی خواهد داشت. هنگام تهیه‌ی رهنمودهای برند بصری، مطمئن شوید که هر دو نسخه را طراحی می‌کنید تا برجستگی برندتان در هر اندازه‌ای و در کانال‌های بازریابی متنوع، حفظ شود.

نسخه‌های مختلف و زیبا برای Just Beautiful

برای مثال، بسیاری از کانال‌های بازاریابی مستلزم لوگوهای بسیار کوچک برای عکس پروفایل شبکه‌های اجتماعی و طراحی داخلی اپلیکیشن هستند. یک نسخه‌ی ساده شده‌ از لوگویتان و فاقد تگ لاین، تجربه‌ی کاربر را بهتر و لذت بخش‌تر می‌سازد.

آلیشیا که یک طراح است، نسخه‌های مختلفی از لوگوی Just Beautiful تهیه کرده است تا بتوان از آن‌ها در قالب‌های مختلف استفاده کرد؛ از جمله یک نسخه‌ی بسیار ساده که احتمالاً برای قالب‌های کوچکتر مانند عکس پروفایل اینستاگرام مناسب است.

طراحی یک نسخه از لوگوی فاقد تگ لاین برای زمانی که در آینده دیگر به آن نیاز نداشته باشید نیز مناسب است.

برخی از بزرگترین برندهای دنیا نیز تگ لاینی دارند که شاید تا به حال آن را ندیده باشید. ممکن است این تگ لاین در لوگوی آن‌ها وجود نداشته باشد، اما هنگام بازاریابی از این تگ لاین استفاده می‌کنند.

توییتر هنوز یک تگ لاین دارد.

یک نکته برای موفقیت برند: یک تگ لاین به آن اضافه کنید

صرف نظر از اینکه به صورت عمومی از تگ لاین استفاده می‌کنید یا خیر، تهیه‌ی یک نسخه‌ی خوب از لوگویتان همراه با تگ لاین می‌تواند به گونه‌ای جدید به شخصیت برندتان جان ببخشد. این اصطلاحات ساده به تعریف مجدد ماموریت، ارتباط با مشتریان و افزودن سطح ارتباطی جدید برای هر کسی که کسب و کارتان را تجربه می‌کند، کمک می‌کنند.

تگ لاین چیست؟ اسلوگان چیست؟

و در آخر بهتر است دقیق تر تفاوت تگ لاین و اسلوگان بدانید:

تگ لاین به طور خلاصه هویت و ارزش کسب و کار شمار را معرفی می کند و می تواند برای تقویت برند و تمایز میان رقبا . به برند کسب و کار شما کمک کند.

تگ لاین ها معمولاً کوتاه و کمتر از ۷ کلمه هستن.

با توجه به اینکه تگ لاین ها بیانگر هویت یک کسب و کار هستند معمولا به ندرت یک مجموعه در طول زمان آن را تغییر می دهد

اسلوگان چیزی شبیه تگ لاین است، تفاوت اسلوگان با تگ لاین در نحوه کاربرد آن می باشد تگ لاین هویت و رسالت کلی کسب و کار  می باشد، درحالی که اسلوگان شعاری ست برای یک محصول یا بخشی از یک شعار تبلیغاتی یک کمپین بازاریابی.

مرجع: ترجمه و تالیف: محتوای اختصاصی سایت دیزیار
حامد میرزااقایی ( کارشناس برند سازی و بازاریابی )

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ” ۷ باید و نباید طراحی لوگو ” را بخوانید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۷۸ رای