بررسی روانشناسی رنگ لوگو و معرفی ۴۴ ترکیب رنگی کاربردی برای طراحی لوگو حرفه‌ای

از سری مقالات آموزش طراحی لوگو به صورت تخصصی

هر برندی، برای طراحی لوگوی خود به یک پالت رنگی نیاز دارد. حتی اگر لوگوی برند شما، سیاه و سفید یا حتی طیف‌هایی از خاکستری باشد، باز هم این یک پالت رنگی است.

برندها برای معرفی و نمایش خود، از لوگوهایی استفاده می کنند که شامل ترکیبی از رنگ‌ها می‌شود. اول از همه، این رنگ لوگو است که به چشم مشتری می‌آید و منجر به بروز احساسات خاصی در مغز بیننده می‌شود. حتی قبل از اینکه کسی نگاه دقیق‌تری به لوگوی شما بیندازد یا نام کسب‌وکار شما را بشنود، بر اساس پالت رنگ لوگوی شما برداشت می‌کند که شما چه کسی هستید و چه کاری انجام می‌دهید.

پیشنهاد می‌شود مقاله زیر مطالعه کنید.

آموزش طراحی لوگو عصبی: طراحی لوگو به شیوه اصول عصب شناسی مغز

برای دانلود رایگان کتاب روانشناسی رنگ لوگو و معرفی بهترین ترکیب رنگی به انتهای صفحه مراجعه کنید

در ترکیب رنگی لوگو، می‌توان از رنگ‌های مختلفی در کنار هم استفاده کرد تا برندها در ذهن مشتری ماندگار شوند. هنگامی که در حال طراحی یک لوگو هستید، رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید بسیار مهم هستند، زیرا بر ذهن مشتری تاثیر می‌گذارند و منجر به موفقیت برند  شما می‌شوند. در ادامه، همه نکاتی که باید در مورد ترکیب رنگی لوگوها بدانید را برای شما توضیح می‌دهیم.

بررسی نقش رنگ ها در طراحی لوگو | رنگ ها چه کاربردهایی می توانند داشته باشند؟

رنگ، احساسات آدمی را برمی‌انگیزد. هر رنگ، بر اساس فرهنگ، سنت‌ها و حتی سیر تکامل شخصی ما، احساسات روانشناختی عمیقی را تداعی می‌کنند. به عنوان مثال، رنگ زرد، تداعی‌گر دوستی است، در حالی که رنگ قهوه‌ای بیانگر مستحکم بودن و بی‌طرف بودن است.

بررسی نقش رنگ ها در طراحی لوگو

رنگ‌ها، سخت کوش هستند؛ آنها داستان می‌گویند، بیانگر حس و حال هستند، با قیمت فروش ارتباط برقرار می‌کنند و ایده‌ها را به هم ربط می‌دهند.

از نظر زیبایی شناختی هم رنگ می‌تواند نقش‌های مختلفی را در طراحی لوگو ایفا کند. شما می‌توانید از رنگ برای بهبود عناصر طراحی یا تغییر حس و حال استفاده کنید؛ شما می‌توانید رنگ را به مرکز توجه تبدیل کنید یا کاری کنید که توجه مشتری به آن جلب نشود.

گاهی اوقات، استفاده از رنگ مشکی می‌تواند رنگ‌های دیگر را در یک لوگو، بسیار واضح و برجسته نشان دهد.

استفاده از رنگ مشکی در لوگو
استفاده از رنگ مشکی می تواند رنگ های دیگر را در یک لوگو، بسیار واضح و برجسته نشان دهد.
لوگو مشکی طلایی

رنگ‌ها در یک لحظه می‌توانند همه این احساسات و موارد ذکر شده را به مخاطب انتقال دهند. به همین دلیل است که باید همه گزینه‌های موجود را بررسی کرده و ترکیب مناسبی را برای لوگوی خود انتخاب کنید.

به چند رنگ برای لوگو نیاز داریم؟

هیچ قاعده مشخصی وجود ندارد که بگوید در لوگوی خود باید از چند رنگ استفاده کنید. ممکن است فقط به یک یا دو رنگ نیاز داشته باشید. تعداد رنگ‌های لوگو، بستگی به این دارد که شما چه انتظاری از لوگوی خود داشته باشید و اینکه می‌خواهید لوگوی شما چه چیزهایی را در مورد برند شما بگوید.

اکثر لوگوها از دو یا سه رنگ متفاوت استفاده می‌کنند. معمولا، یک رنگ، اصلی است و در کنار آن، از یک یا دو رنگ دیگر هم استفاده می‌شود تا به فضای آن عمق بیشتری بدهد و به طور کلی، لوگو ابعاد بیشتری داشته باشد و تمام جنبه‌های شخصیت برند را به نمایش بگذارد.

به چند رنگ برای لوگو نیاز داریم
اکثر لوگوها از دو یا سه رنگ متفاوت استفاده می‌کنند

احتمالا شما هم لوگوی برندهای بزرگ را دیده‌اید که در آنها، فقط از یک رنگ استفاده شده است. گاهی اوقات، تنها چیزی که نیاز دارید، فقط یک رنگ یا طیف‌های مختلفی از همان رنگ است. در موارد دیگر هم باید از یک پالت رنگی گسترده‌تر برای بیان داستان برند خود استفاده کنیم.

رنگ های جذاب برای لوگو چه رنگهایی هستند

بررسی و معرفی ۴۴ ترکیب رنگی جذاب برای طراحی لوگو

۱- ترکیبی از رنگ‌های جسورانه

رنگ‌های اشباع شده و یا خالص، بهترین راه برای افزودن انرژی و جان بخشیدن به طراحی لوگوی شماست تا یک برند جسور و بی نظیری را ایجاد کنید. 

۱-۱ قرمز، نارنجی و مشکی | رنگ نارنجی در طراحی لوگو

آیا می‌دانید چرا از رنگ قرمز در لوگوهای تیم‌های ورزشی استفاده می‌شود، چون سرشار از انرژی است! آیا می‌خواهید با کمک رنگ فریاد بزنید؟ نارنجی روشن و قرمز تند را در کنار هم استفاده کنید.

ترکیبی از رنگ‌های جسورانه در لوگو
طراحی لوگو با رنگ‌های جسورانه

۱-۲ آبی و طلایی

با این حال، تنها رنگ‌های گرم جزو رنگ‌های برجسته و بسیار روشن محسوب نمی‌شوند. یک لوگو با کنتراست بالا هم می‌تواند لوگوی برجسته‌ای را نمایش دهد؛ درست مانند لوگویی که رنگ طلایی درخشان را در مقابل آبی یخی قرار می‌دهد.

لوگو آبی و طلایی

۱-۳ بنفش و زرد | مکمل رنگ بنفش در لوگو

بنفش و زرد هم رنگ‌های مکمل هستند و ترکیب رنگی درخشان و زیبایی را ایجاد می‌کنند.

لوگو بنفش و زرد

۱-۴ قرمز و مشکی

قرمز و مشکی، دو رنگی هستند که بیشترین توجه را به خود جلب می‌کنند و در عین حال هم، بسیار تاثیر گذار هستند. با اینکه این ترکیب رنگی برای برندهای شاد و سرگرم کننده مناسب نیست، اما گزینه مناسبی برای جسورترین برندها به شمار می‌آید.

لوگو قرمز و مشکی
طراحی لوگو با رنگ قرمز و مشکی

۱-۵ قرمز، مشکی و سفید

اگر ترکیب قرمز و مشکی، به تنهایی بسیار ساده و غیرجذاب است، افزودن رنگ سفید به این ترکیب می‌تواند آنها را تاثیرپذیرتر جلوه دهد. البته هنوز هم با دیدن ترکیب قرمز و مشکی، احساس جدیت، فوریت و نیاز شدید می‌کنید، اما با قرار گرفتن رنگ سفید در کنار آنها، هر یک از این رنگ‌ها مورد تاکید قرار می‌گیرند و از خیره کننده بودن لوگو هم کاسته می‌شود.

لوگو قرمز، مشکی و سفید

۱-۶ مشکی و زرد

سیاه و زرد که ترکیب رنگی زنبورها است، می‌تواند مانند یک هشدار به نظر برسد، زیرا هر دوی این رنگ‌ها، توجه را به خود جلب می‌کنند. با این حال، اگر از این دو رنگ به درستی استفاده شود، می‌توانند نقاط قوت یکدیگر را بیشتر از قبل نشان دهند تا لوگوی شما توجه مشتری را جلب کند.

لوگو مشکی و زرد

۱-۷ قرمز و آبی

ترکیبی از آتش و یخ… گرم و سرد. این ترکیب رنگی، شامل هر دو طرف از طیف رنگی می‌شود و احساسی آکنده از هیجان، ناهماهنگی و غیر عادی بودن را در مخاطب برمی‌انگیزد.

لوگو قرمز و آبی
طراحی لوگو قرمز و آبی

۱-۸ بنفش و نارنجی

ممکن است بنفش و نارنجی، رنگ‌های متضاد نباشند، اما آنقدر به هم نزدیک هستند که تضاد جذابی را ایجاد می‌کنند که دل کندن از آن سخت است.

لوگو بنفش و نارنجی

۱-۹ صورتی و زرد

صورتی و زرد هر دو جزو رنگ‌هایی هستند که توجه خاطب را به خود جلب می‌کنند و به خوبی با یکدیگر ست می‌شوند، زیرا از نظر طیف رنگی، فاصله نسبتا نزدیکی با هم دارند. زمانی که می‌خواهید برند شما، جسور و سرزنده به نظر برسد، استفاده از این ترکیب رنگی می‌تواند انتخاب خوبی باشد. البته، ممکن است این ترکیب رنگی به اندازه دیگر رنگ‌ها، چندان جسورانه و جدی به نظر نرسند، اما به همان اندازه مورد توجه مخاطب قرار می‌گیرند.

لوگو صورتی و زرد

۲- ترکیب رنگی شبیه به هم برای لوگوها

بعضی از برندها، ترکیب‌های رنگی‌ای را انتخاب می‌کنند که شبیه و نزدیک به هم هستند. یکی از روش های رایج برای استفاده از رنگ‌های شبیه به هم، این است که رنگ‌های خاصی را برای اشکال انتزاعی و مبهم در نظر بگیریم که با اشاره، چیزی را به بیننده نشان می‌دهند؛ مثلا خط‌های آبی، نشان دهنده آب هستند یا نقاطی به رنگ پوست، نماد مردم هستند.

۲-۱  نارنجی، فیروزه‌ای و سرمه‌ای

نارنجی مایل به قرمز روشن همراه با سایه‌های آبی مانند فیروزه‌ای و سرمه‌ای، ترکیب رنگی مکملی به شمار می‌آید که مطمئناً باعث می‌شود برند شما به چشم بیاید. این ترکیب رنگی، فوراً، خاطرات دریا و غروب خورشید را تداعی می‌کند و به طور همزمان، احساس گرما و طراوت را به مخاطب انتقال می‌دهد.

ترکیب رنگی شبیه به هم برای لوگوها
نارنجی، فیروزه ای و سرمه ای

۲-۲ سبز و قهوه‌ای طبیعی

برای اینکه زمینه فعالیت یک برند را بتوانیم با لوگو نشان دهیم (مخصوصا در حالتی که نام لوگو، زمینه فعالیت یک برند را نشان نمیدهد)، می‌توانیم از ترکیب رنگی واقعی و عاری از تخیلات استفاده کنیم؛ به همین دلیل است که شما لوگوهای زیادی را با تم باغ سبز و باغبانی می‌بینید.

لوگو سبز و قهوه ای طبیعی

۲-۳ نارنجی، زرد و قرمز

این ترکیب طیفی، سه رنگه و پر جنب و جوش از رنگ‌های گرم، تداعی‌گر غروب خورشید، گرما یا آتش است.

لوگو نارنجی، زرد و قرمز
طراحی لوگو نارنجی، زرد و قرمز

۲-۴ صورتی/ قرمز و سفید

رنگ‌های آب نبات عصایی، باعث برانگیختن احساسات معصومانه و محبت آمیز می‌شوند. صورتی/ قرمز و سفید، ترکیب رنگی عالی برای برندهای عرضه کننده تنقلات یا برندهایی هستند که مخاطبان جوان را مورد هدف قرار می‌دهند.

لوگو صورتی و سفید
لوگو قرمز و سفید

۳- ترکیب رنگی آرامش بخش برای لوگو

با افزودن رنگ سفید به رنگ خالص، از شدت رنگ‌های روشن‌تر کاسته می‌شود و ترکیب رنگی روشن و ملایمی ایجاد می‌شود که به عنوان ته رنگ (tint) شناخته می‌شود. خاکستری و آبی هم جزو رنگ های آرامش بخش به شمار می‌آیند.

۳-۱ آبی سیر و صورتی روشن

این ترکیب رنگی بر روی نور آرامش بخش سپیده دم تأکید دارد. هر دو رنگ گرم و سرد می‌توانند بخشی از یک پالت رنگی آرامش بخش باشند؛ تنها نکته کلیدی که باید مد نظر داشته باشید، این است که از رنگ‌هایی استفاده کنید که با هم ترکیب می‌شوند، نه اینکه تضاد زیادی با هم داشته باشند.

لوگو آبی سیر و صورتی روشن

۳-۲ سایه هایی از سبز و آبی

ترکیب سایه‌های مختلفی از سبز و آبی، اثر آرام‌بخشی بر روی لوگوی شما دارد و برای برندهایی مناسب است که می‌خواهند مشتریان آنها آرامش خاطر داشته باشند.

سایه هایی از سبز و آبی

۳-۳ بنفش روشن و بژ

بنفش، تصویر تمام عیاری از آرامش است. اگر به دنبال رنگ اصلی می‌گردید تا یک پالت آرامش بخشی را ایجاد کنید، رنگ بنفش بهترین انتخاب است.

لوگو بنفش روشن و بژ

۳-۴ سبز، زرد و نارنجی

سبز و زرد، درست در وسط طیف رنگی قرار می‌گیرند و ترکیب خوبی برای برندهایی است که می‌خواهند با یک تیر به دو نشان بزنند؛ مثل مشاغلی که طیف وسیعی از مصرف کنندگان را مورد هدف قرار می‌دهند.

با اینکه سبز و نارنجی، به اندازه سبز و زرد مکمل هم نیستند، ولی به عنوان یک ترکیب رنگی ملایم و همه جانبه عمل می‌کنند. رنگ نارنجی نسبت به رنگ زرد، بیشتر منجر به ایجاد احساس نیاز در مشتری می‌شود و کاری می‌کند تا لوگوی شما در بین سایر لوگوها بدرخشند.

لوگو سبز، زرد و نارنجی
طراحی لوگو سبز، زرد و نارنجی

۴- ترکیب رنگی طبیعی برای لوگو

با رنگ‌بندی‌ای که تداعی‌گر زیبایی زمین است، می‌توانید جادوی طبیعت را به تصویر بکشید. رنگ‌های خاکی‌ای که از جنگل و باغ الهام می‌گیرند، واقعا به خوبی عمل می‌کنند، اما از کشف رنگ‌بندی‌ای که فراتر از رنگ‌های خاکی است، نباید واهمه‌ای داشته باشید.

به عنوان مثال، ترکیبی از قهوه‌ای سوخته و زرد می‌تواند یک پالت از طبیعت داغ با الهام از بیابان را ایجاد کند و آبی سیر با سایه‌های نقره‌ای و سفید می‌تواند مانند یک سفر طولانی در سرتاسر مدار قطب شمال باشد. اگر می‌خواهید لوگوی شما شبیه یک محیط طبیعی خاص باشد، عکسی از آن محیط بگیرید و پررنگ ‌ترین رنگ‌های آن عکس را انتخاب کنید.

۴-۱ رنگ های خاکی متعارف

رنگ های خاکی متعارف

۴-۲ رنگ‌های خاکی نامتعارف

رنگ خاکی نباید خسته کننده باشد! سعی کنید از رنگ‌های خاکی‌ای در لوگوی خودتان استفاده کنید که کمی نامتعارف باشند. مثلا با استفاده از رنگ‌های صورتی، قرمز و زرد، می‌توانید بین رنگ‌های جذاب و خاکی تعادل برقرار کنید.

رنگ های خاکی نامتعارف

۴-۳ آبی، سبز و خرمایی

با استفاده از رنگ‌های آبی روشن در لوگوی خودتان، آسمانی صاف و اقیانوس‌های کریستالی و شفاف را از نزدیک لمس کنید. برای اینکه یک ترکیب رنگی عالی داشته باشید، در کنار آنها از رنگ سبز هم استفاده کنید.

لوگو آبی، سبز و خرمایی

۴-۴ قهوه‌ای و مشکی

هیچ چیزی مانند قهوه‌ای و مشکی، ساده و طبیعی به نظر نمی‌رسد. این رنگ‌های طبیعی نشان دهنده استحکام و قابل اعتماد بودن هستند که برای برندهای قدیمی (یا برندهای جدیدی که می‌خواهند ظاهر قدیمی داشته باشند)، گزینه خوبی به شمار می‌آیند.

لوگو قهوه ای و مشکی

۴-۵ زرد و نارنجی

بدون قرمز، تنها رنگ‌های گرم زرد و نارنجی باقی می‌مانند که بسیار دوستانه‌تر و کمی هم آرامش بخش‌تر به نظر می‌رسند. این ترکیب رنگی، روزهای آفتابی را تداعی می‌کند.

لوگو زرد و نارنجی

۴-۶ نارنجی و قرمز | رنگ نارنجی در طراحی لوگو

ترکیب نارنجی و قرمز، جایگزینی برای ترکیب زرد و نارنجی است. در این ترکیب رنگی گرم که فاقد رنگ زرد است، بیشتر به جنبه‌های نمایشی و خیره کننده این رنگ‌ها توجه می‌شود. ممکن است ترکیب آتش به اندازه زرد و نارنجی، آرامش بخش نباشد، اما جدیت آن باعث می‌شود که مورد توجه قرار بگیرد.

رنگ نارنجی در طراحی لوگو

۵- ترکیب رنگی سرگرم کننده برای لوگو

رنگ‌های عجیب و غریب + ترکیبی از رنگ‌های مختلف = رنگ فان و سرگرم کننده. اگر مطمئن نیستید که رنگ‌بندی لوگوی شما “سرگرم کننده” است، از خودتان بپرسید که آیا آن رنگ‌ها را در مغازه شیرینی فروشی پیدا می‌کنید یا خیر. رنگ‌های روشن، گرم و متضاد، مانند رنگ‌های نئونی و غیرطبیعی مانند صورتی، بنفش و سبز لیمویی، بسیار سرگرم‌کننده هستند.

۵-۱ سبز، صورتی و زرد

برای یک لوگوی سرگرم کننده، استفاده از سبز، صورتی و زرد در کنار هم عالی است. با انتخاب سایه‌های جالب، مانند سایه سبز نعنایی یا صورتی مرجانی، ترکیب رنگی خاصی را برای خودتان بسازید.

ترکیب رنگی سرگرم کننده برای لوگو

۵-۲ یک رنگین کمان

معمولا، لوگوها یک رنگ دارند و حاوی چند پیام مختلف هستند. البته، همه لوگوها معمولی نیستند. با رنگین کمانی از رنگ‌ها می‌توانید لوگوی خود را سرگرم کننده‌تر نشان دهید. فقط مطمئن شوید که از سایه‌ها و مقادیر مناسبی از هر رنگ استفاده می‌کنید تا لوگوی شما مبهم به نظر نرسد.

طراحی لوگو رنگین کمانی

۵-۳ قرمز و سبز

قرمز و سبز با ترکیبی از انرژی قدرتمند و آرامش طبیعی، مکمل یکدیگر هستند تا حال و هوایی سرگرم کننده و بی دغدغه‌ای را ایجاد کنند.

لوگو قرمز و سبز
طراحی لوگو قرمز و سبز

۵-۴ صورتی و فیروزه‌ای

صورتی و فیروزه‌ای، ترکیب رنگی سرگرم کننده‌ای را برای لوگو ایجاد می‌کنند. اگر به دنبال لوگویی جسورانه، درخشان و سرگرم کننده هستید، این ترکیب را انتخاب کنید.

لوگو صورتی و فیروزه ای

 ۵-۵ آبی، سبز و زرد

رنگ زرد، خدای سرگرمی و جذابیت است و این ترکیب از رنگ‌های روشن، باعث می‌شود که زرد در راس توجه قرار بگیرد. قرار گرفتن آبی و سبز در کنار زرد باعث می‌شود تا رنگ‌بندی سرگرم‌کننده، طبیعی و قابل اعتمادی داشته باشید.

لوگو آبی، سبز و زرد

۵-۶ بنفش و صورتی

بنفش و صورتی مکمل یکدیگر هستند، زیرا در طیف رنگی، دقیقاً در کنار یکدیگر قرار دارند. یک لوگوی بنفش و صورتی، جذابیت و طراوت صورتی را با فضای اسرارآمیز بنفش ترکیب می‌کند.

لوگو بنفش و صورتی

۵-۷ آبی و نارنجی | رنگ نارنجی در طراحی لوگو

با اینکه هیچ تضادی به اندازه آبی و طلایی به چشم نمی‌آید، ولی ترکیب آبی و نارنجی هم توجه مخاطبان را با ایجاد حال و هوایی سرگرم کننده‌تر و فریبنده‌تر جلب می‌کند.

رنگ نارنجی در طراحی لوگو

۵-۸ سبز و بنفش

ممکن است سبز و بنفش در نگاه اول، ترکیب رنگ خوبی به نظر نرسند، اما وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند، متوجه می‌شوید که چقدر به هم می‌آیند. فقط کافی است یک بادمجان را در نظر بگیرید که شاهکاری از ترکیب رنگی بنفش و سبز را به نمایش می‌گذارد! رنگ سبز، پراکندگی بنفش را به تعادل می‌رساند و بدون اینکه منجر به از دست دادن ته رنگ‌های عمیق آن شود، آن را تاثیرپذیرتر می‌کند.  

لوگو سبز و بنفش
طراحی لوگو سبز و بنفش

۵-۹ قرمز و فیروزه‌ای

درست مانند صورتی و فیروزه‌ای، قرمز و فیروزه‌ای هم برای ایجاد یک لوگوی سرگرم کننده، به خوبی با هم ست می‌شوند. مزیت استفاده از رنگ قرمز به جای صورتی، این است که به لوگو جذابیت بیشتری می‌بخشد و باعث می‌شود کمی جدی‌تر به نظر برسد.

لوگو قرمز و فیروزه ای

۵-۱۰ صورتی، زرد و مشکی

صورتی و زرد، در کنار هم ترکیب رنگی شاد و جذابی را تشکیل می‌دهند، اما وقتی رنگ مشکی را به آنها اضافه می‌کنید، ترکیب آن کمی متعادل‌تر به نظر می‌رسد و البته حتی به یاد ماندنی‌تر هم می‌شود.   

لوگو صورتی، زرد و مشکی

۶- ترکیب رنگی جدی برای لوگو

اگر می‌خواهید برای مشاغلی مثل امور مالی، حقوق، پزشکی و یا هر شغلی که باید جدیت داشته باشید، لوگو انتخاب کنید، بهتر است از رنگ‌های خنثی و رنگ‌های سیر استفاده کنید تا مخاطبان، برند شما را جدی بگیرند.

۶-۱ سیاه و سفید با رگه‌هایی از سایر رنگ‌ها

وقتی که شک دارید از چه رنگی برای لوگوی خود استفاده کنید، می‌توانید روی رنگ مشکی حساب باز کنید که همیشه مد است. از رگه‌هایی از رنگ‌های تیره در کنار سیاه و سفید استفاده کنید. به جای قرمز روشن، از رنگ زرشکی و به جای فیروزه‌ای، از سرمه‌ای استفاده کنید.

ترکیب رنگی جدی برای لوگو

۶-۲ آبی و مشکی

رنگ‌بندی جدی، انتخابی جسورانه هستند، اما تا حد زیادی، لوگو را برجسته نشان می‌دهند و اصلا توی ذوق نمی‌زنند. ترکیب آبی و مشکی، برندی پویا و قابل اعتماد را تداعی می‌کند.

لوگو آبی و مشکی

۶-۳ قهوه‌ای، بژ و مشکی

رنگ‌های قهوه‌ای و بژ، تداعی‌گر برندی قدیمی است که به لوگوی شما اعتبار آنی می‌بخشند. برای افزودن عمق تیرگی و جزئیات بیشتر هم می‌توانید از سایه‌های مختلف استفاده کنید.

لوگو قهوه ای، بژ و مشکی

۶-۴ خاکستری، خرمایی و طلایی

این ترکیب رنگی، تداعی‌گر خدمات حرفه‌ای، سطح بالا و تخصصی است. استفاده از این ترکیب رنگی همراه با خطوطی از اشکال برجسته، لوگویی جدی و در عین حال ظریف و شیک را در اختیار شما قرار می‌دهند. 

لوگو خاکستری، خرمایی و طلایی

۶-۵ آبی تیره و آبی روشن

در تئوری رنگ‌ها، آبی تیره و آبی روشن، رنگ‌های متفاوتی در نظر گرفته می‌شوند: آبی تیره، نمادی از حرفه‌ای بودن و اعتماد است؛ در حالی که آبی روشن، نماد دوستی و صمیمیت است. اگر این رنگ‌ها را در کنار هم استفاده کنید، لوگوی قابل اعتمادی خواهید داشت که مشتریان شما را حفظ می کند، اما در عین حال هم می‌تواند مشتریان جدید را جذب کند.

لوگو آبی تیره و آبی روشن

۶-۶ قهوه‌ای و طلایی/ زرد

ترکیب رنگ‌های قهوه‌ای و طلایی یا زرد را می‌توان به عنوان رنگ‌بندی در نظر گرفت که یادآور زمان‌های قدیم است. رنگ قهوه‌ای به دوام و رنگ طلایی به تجمل مرتبط است و این ترکیب، احساس یک “عصر طلایی” را به مخاطب القا می‌کند.

لوگو قهوه ای و طلایی/ زرد
طراحی لوگو قهوه ای و طلایی/ زرد

۷- ترکیب رنگی مخاطب محور برای لوگو

گاهی اوقات، کار یک پالت رنگی این است که بگوید یک برند به مخاطب خاصی تعلق دارد. استفاده از رنگ‌های متناسب با مخاطب می‌تواند برند شما را از بین رقبایتان متمایز سازد.

۷-۱ رنگ‌های اصلی

رنگ‌های روشن و اصلی مانند شکل زیر نشان می‌دهند که این برند مخصوص بچه‌ها است. البته، همیشه هم به این صورت نیست. گزینه‌های بسیار خوبی برای انتخاب رنگ وجود دارد که می‌تواند لوگوی شما را متفاوت نشان دهد.

ترکیب رنگی مخاطب محور برای لوگو
رنگ های اصلی

۷-۲ صورتی و آبی

رنگ‌های ملایم و کم رنگ معمولاً بهترین رنگ‌بندی برای محصولات مخصوص کودک هستند. اما می‌توان از این رنگ‌ها برای یک لوگوی شادتر، شیک‌تر و سرگرم کننده هم استفاده کرد.

لوگو صورتی و آبی
طراحی لوگو صورتی و آبی

۷-۳  سورمه‌ای، سفید و زرد

رنگ سورمه‌ای را با زرد و سفید ترکیب کنید تا وجود شما پر از جنب و جوش، اشتیاق و حرکت شود. می‌توانید از سرمه‌ای به عنوان رنگ پایه استفاده کنید و از رنگ‌های روشن‌تر روی آن استفاده کنید تا نوشته‌های روی برند، حالت برجسته داشته باشند.

لوگو سورمه ای، سفید و زرد

۷-۴ صورتی مایل به قرمز، خاکستری و زرد

اگر می‌خواهید ترکیب رنگ روشن تری داشته باشید، رنگ‌های ملایم و گرم را با رنگ‌های خنثی ست کنید. صورتی مایل به قرمز و زرد آفتابی، به خوبی با خاکستری ست می‌شوند و ظاهری پرنشاط و در عین حال شیک و زیبایی را به لوگوی شما می‌بخشند.

لوگو صورتی مایل به قرمز، خاکستری و زرد

۷-۵ صورتی، بنفش و آبی

فقط یه سری از افراد، ترکیب بنفش تیره و صورتی روشن را دوست دارند، بنابراین اگر متوجه شدید که مخاطبان شما جذب این ترکیب رنگی می‌شوند، می‌توانید از این ترکیب خلاقانه استفاده کنید. افزودن رنگ آبی روشن هم می‌تواند مکملی برای این ترکیب رنگی باشد.

لوگو صورتی، بنفش و آبی

۸- روش‌های خلاقانه برای انتخاب ترکیب رنگی لوگو

هنگامی که یک پالت رنگ را انتخاب کردید، انتخاب بعدی، نحوه ایجاد یک لوگو با کمک آن رنگ‌ها است. آیا می‌خواهید تاکید اصلی لوگو تنها بر روی یک رنگ باشد و در عین حال هم بقیه رنگ‌ها، تضاد آن رنگ باشند و در پس زمینه استفاده شوند؟ یا اینکه می‌خواهید از تمام رنگ‌ها به طور یکسان استفاده کنید تا به طور برابر نشان داده شوند؟ برای رسیدن به این هدف، می‌توانید رنگ خاصی را برای تک تک حروف استفاده شده در لوگو انتخاب کنید یا اینکه از الگویی استفاده کنید که همه رنگ‌ها بتوانند خود را به نمایش بگذارند.

۸-۱  رنگ‌های طیفی

رنگ‌های طیفی، یک روش آسان برای نمایش یک پالت رنگی کامل هستند. رنگ‌های طیفی، دلنواز و ملایم هستند. آنها به راحتی از یک رنگ به رنگ دیگر محو می‌شوند و هنگام حرکت در یک پالت، سایه‌های زیبایی در بین آنها ایجاد می‌شود. لوگوی طیفی شما می‌تواند ملایم و ظریف باشد، بین دو رنگ نسبتا نزدیک حرکت کند یا اینکه می‌تواند یک رنگین کمان باشد و از یک رنگ پررنگ به سمت رنگ دیگر برود و در طول این مسیر هم رنگ‌های دیگری به چشم بخورند.

رنگ های طیفی

۸-۲ آرایش هندسی

هنگامی که از یک الگوی هندسی در لوگوی خودتان استفاده می‌کنید، این فرصت را خواهید داشت که با انتخاب اشکال متناسب، بر روی شخصیت برند خود بیشتر تأکید کنید. “روانشناسی اشکال” بسیار جامع است و نکات زیادی دارد، اما به طور کلی می‌توانیم بگوییم که شکل‌های گرد مانند دایره‌ها و بیضی‌ها، گرم‌تر، دوستانه‌تر و بخشنده‌تر هستند، در حالی که خط‌های مستقیم و زوایای تیز، قدرتمند، کارآمد و جدی هستند.

معنی اشکال هندسی در طراحی لوگو

آرایش هندسی

۸-۳ کتاب رنگ‌آمیزی

شما می‌توانید از پالت رنگی برای رنگ آمیزی لوگوی خودتان استفاده کنید. فکر کنید که که یک کودک هستید و یک کتاب رنگ آمیزی دارید و پالت رنگی شما هم مداد رنگی‌ها هستند. شما فقط چند تا مداد رنگی دارید، بنابراین باید از آنها به طور خلاقانه استفاده کنید تا به لوگوی خود جان ببخشید.

کتاب رنگ آمیزی

انتخاب ترکیب رنگی لوگو، سخت است، اما کار سرگرم کننده‌ای به شمار می‌آید. با رنگ‌ها و ترکیب‌‌های رنگی بازی کنید تا پالت ایده‌آل خودتان را پیدا کنید و از برندهای دیگر هم در صنعت خودتان الهام بگیرید یا حتی نظرات دیگران را هم بپرسید. مقالات زیر به شما درباره درک و نحوه استفاده رنگ‌ها در طراحی گرافیک کمک زیادی می‌کند.

مرجع: ترجمه و تالیف: محتوای اختصاصی سایت دیزیار
حامد میرزااقایی ( کارشناس برند سازی و بازاریابی )

بررسی احساسی که رنگ‌ها در طراحی گرافیک می توانند به وجود ‌آورند (قسمت دوم)

بررسی احساسی که رنگ‌ها در طراحی گرافیک می توانند به وجود ‌آورند (قسمت اول)

اصول بنیادین درک تئوری رنگ‌ها برای گرافیست‌ها

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۲۱ رای