رنگ‌ها و احساسات: بررسی احساسی که رنگ‌ها در طراحی گرافیک می توانند به وجود ‌آورند (قسمت دوم)

از سری مقالات آموزش طراحی گرافیک به صورت تخصصی

احساساتی که رنگ‌ها به وجود می‌آورند

اکنون بهتر است بیشتر درباره‌ی احساسات و عواطف مختلفی که رنگ‌ها می‌توانند به وجود آورند، بپردازیم.

قرمز

رنگ قرمز موجب احساس شادی و پر انرژی بودن می‌شود.

رنگ قرمز، گرم‌ترین و محرک‌ترین رنگ است و احساسات متضادی را به وجود می‌آورد. این رنگ معمولاً با اشتیاق و عشق و هم‌چنین خطر مرتبط است. به علاوه، رنگ قرمز می‌تواند ضربان قلب فرد را افزایش داده و او را هیجان زده کند.

اگر می‌خواهید توجه افراد را به عناصر طراحی جلب کنید، از رنگ قرمز استفاده کنید. اما برای ایجاد تمایز و تاکید به اندازه از آن استفاده کنید، زیرا این رنگ می‌تواند کمی آزار دهنده باشد.

نارنجی

رنگ نارنجی موجب پر انرژی بودن و اشتیاق می‌شود.

رنگ نارنجی، احساس شادی و سرزندگی را افزایش می‌دهد. این رنگ همانند رنگ قرمز، توجه را به خود جلب کرده و حرکت را نشان می‌دهد، اما به اندازه‌ی قرمز قدرت ندارد. رنگ نارنجی نشان دهنده‌ی انرژی است اما می‌تواند دوستانه و جذاب باشد. این رنگ برای تحریک به خرید یا تقاضای یک محصول، فوق العاده می‌باشد.

زرد

رنگ زرد باعث شادی و انگیزش می‌شود.

احتمالاً رنگ زرد جزو انرژی بخش‌ترین رنگ‌ است. این رنگ با خنده، امید و تابش آفتاب همراه است. استفاده از آن برای تمایز و تاکید بیشتر، به طرحتان نیرو داده و باعث می‌شود که بیننده احساس شادی و خوش بینی داتشه باشد. هرچند، این رنگ نور بیشتری را بازتاب داده و می‌تواند برای چشم آزار دهنده باشد. بنایراین، استفاده‌ی بیش از اندازه از آن آزار دهنده بوده وباید به اندازه‌ی کافی به کار رود. اغلب از آن در طراحی برای جلب توجه به شیوه‌ای فعال و آرامش بخش استفاده می‌شود.

درک بنیادین اصول تئوری رنگ ها برای گرافیست ها

سبز

رنگ سبز باعث به وجود آمدن احساس خوش بینی و سرزندگی می‌شود.

رنگ سبز نماد سلامتی، شروع دوباره و ثروت است. رنگ سبز، چشم را اذیت نمی‌کند و باید از آن برای آرامش یافتن و ایجاد تعادل در طراحی استفاده کرد. اگر یک شرکت بخواهد رشد، امنیت یا اشتیاق را نشان دهد، حتماً باید از این رنگ استفاده کند. هم‌چنین، رنگ سبز می‌تواند باعث به وجود آمدن احساس آرامش شود.

آبی

رنگ آبی باعث به وجود آمدن احساس امنیت و آرامش می‌شود

رنگ آبی احساس آرامش، معنویت، امنیت و اعتماد را به وجود می‌آورد. دیدن رنگ آبی موجب می‌شود که بدن مواد شیمیایی آرامش بخش بسازد. هیچ جای تعجبی ندارد که رنگ آبی، محبوب‌ترین رنگ است. رنگ‌های آبی تیره برای طرح‌های شرکتی مناسبند؛ زیرا این رنگ باعث به وجود آمدن احساس حرفه‌ای بودن می‌شود؛ اما استفاده‌ی بیش از اندازه از آن، حس سردی و عدم ارتباط را القا می‌کند. آبی روشن نیز نشان دهنده‌ی احساس آرامش و صمیمیت بیشتر است. مثال‌هایی خوب از این دست، شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر هستند که از رنگ‌های آبی روشن‌تر استفاده می‌کنند.

بنفش

رنگ بنفش موجب خلاقیت می‌شود

رنگ بنفش با رمز و راز، خلاقیت، وفاداری و ثروت مرتبط است. اغلب از درجه‌های روشن‌تر بنفش برای آرام کردن بیننده استفاده می‌شود و دلیل کاربرد آن در محصولات آرایشی نیز همین است. از رنگ بنفش استفاده کنید تا طراحتان لوکس‌تر به نظر برسد یا برای نشان دادن عشق و رمز و راز، بنفش روشن را به کار گیرید.

صورتی

رنگ صورتی به وجود آورنده‌ی احساس سرزندگی و عشق است

رنگ صورتی نشان دهنده‌ی زنانگی، عشق، حساسیت و لطافت است. این رنگ ذاتاً دوست داشتنی، جذاب و دلبرباست.

قهوه‌ای

رنگ قهوه‌ای موجب به وجود آمدن احساس نزدیکی به زمین می‌شود

رنگ قهوه‌ای، احساس ثبات و پشتیبانی را به وجود می‌آورد. این رنگ، گرم، دوستانه، کاربردی و قابل اعتماد است و هم‌چنین می‌تواند نشان دهنده‌ی قدیمی و معتبر بودن باشد.

سیاه

رنگ سیاه باعث به وجود آمدن احساس پیچیدگی و جدیت می‌شود

رنگ سیاه بیانگر قدرت، لوکس بودن، وقار، حرفه‌ای بودن و سادگی است. این رنگ، قدرتمند، دلیر و کمی مرموز است؛ اما رنگ سیاه می‌تواند معانی منفی نیز داشته باشد. مثلاً رنگ سوگواری، ترس و ناراحتی است و می‌تواند موجب به وجود آمدن احساس ترس و غیر قابل دسترس بودن نیز بشود.

سفید

رنگ سفید باعث به وجود آمدن احساس خلوص، تازگی و پاکی می‌شود

رنگ سفید نشان دهنده‌ی خلوص و معصومیت بوده و زیبایی ساده‌ای را به وجود می‌آورد. این رنگ می‌تواند بسیار ساده، پاک و مدرن باشد و هم‌چنین خنثی‌ترین رنگ است.

خاکستری

رنگ خاکستری احساس جدیت و حرفه‌ای بودن را القا می‌کند

رنگ خاکستری، رنگی بالغ‌تر و مسئولیت پذیرتر است. معانی مثبت آن عبارتند از رسمیت و قابل اعتماد بودن، در حالیکه از معانی منفی آن می‌توان به بیش از اندازه محافظه کار بودن، سنتی و فاقد احساسات نام برد. این رنگ، امن، کمی مطیع، جدی و محتاط است.

رنگ‌ها و احساسات از یکدیگر جدایی ناپذیرند

باید توجه داشته باشید که رنگ‌ها مفهومی انتزاعی دارند؛ یعنی چیزی که ممکن است یک فرد را خوشحال کند، می‌تواند بر اساس تجارب گذشته یا تفاوت‌های فرهنگی، فرد دیگری را عصبانی کند.

رنگ‌ها به صورت جهانی پذیرفته شده نیستند و می‌توانند مفهومی متفاوت برای افراد کشورهای مختلف داشته باشند؛ اما رنگ‌ها و احساسات صرف نظر از این مسئله، ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و شما باید هنگام استفاده از رنگ‌ها، تاثیرات آن‌ها را در نظر بگیرید. اکنون که می‌دانید احساسات و رنگ‌ها با یکدیگر در ارتباطند، می‌توانید رنگ‌ها را بر این اساس انتخاب کرده و به نتایجی که در نظر دارید، دست یابید.

بررسی احساسی که رنگ‌ها در طراحی گرافیک می توانند به وجود ‌آورند | قسمت اول

مرجع: ترجمه و تالیف: محتوای اختصاصی سایت دیزیار
حامد میرزااقایی ( کارشناس برند سازی و بازاریابی )

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۹۸ رای