راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

رنگ‌ها و احساسات: بررسی احساسی که رنگ‌ها در طراحی گرافیک می توانند به وجود ‌آورند (قسمت اول)

از سری مقالات آموزش طراحی لوگو به صورت تخصصی

در این آموزش یاد خواهید گرفت چگونه با رنگ ها می توان احساس را به درستی انتقال داد و آثار گرافیکی خود را می توانیم حرفه ای تر کنیم چه برای روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو و یا در هر المان گرافیکی دیگر

رنگ‌ها و احساسات ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. رنگ‌های گرم نسبت به رنگ‌های سرد و رنگ‌های درخشان نیز نسبت به رنگ‌های کدر می‌توانند احساسات مختلفی را به وجود بیاورند. تمام این‌ها به چگونگی کاربرد تاثیرات روانشناسی رنگ بستگی دارند.

هر رنگ، احساسات و عواطف مختلفی را به وجود می‌آورد.

رنگ‌ها می‌توانند باعث شوند که ما احساس خوشحالی یا ناراحتی و گرسنگی یا آرامش داشته باشیم. ریشه‌ی این واکنش‌ها در تاثیرات روانشناسی، شرایط زیستی و نقش‌های فرهنگی نهفته است.

به همین دلیل، درک تاثیرات روانی که ممکن است رنگ‌ها بر یک فرد معمولی داشته باشند و هم‌چنین اصول تئوری رنگ و معانی رنگ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

ما در این مقاله توضیح می‌دهیم که رنگ‌ها به وجود آورنده‌ی چه احساساتی بوده و چه تاثیری بر عواطف ما دارند.

رنگ‌ها و احساسات

تاثیری که رنگ‌های مختلف می‌توانند بر احساسات داشته باشند، تا اندازه‌ی زیادی به درخشندگی، درجه‌ی رنگ، سایه یا تن رنگ و هم‌چنین سردی یا گرمی آن بستگی دارد. بهتر است نگاهی به برخی از تاثیرات رنگ روی احساسات بیندازیم:

رنگ‌های گرم

قرمز، نارنجی و زرد در چرخه‌ی رنگ نزدیک به هم قرار داشته و همگی آن‌ها جزو رنگ‌های گرم هستند. رنگ‌های گرم به وجود آورنده‌ی احساسات شادی، خوش بینی و انرژی هستند. هرچند، رنگ زرد، قرمز و نارنجی می‌توانند توجه را جلب کرده و بیانگر خطر باشند یا شما را وادار به انجام کاری کنند (به علائم ایست، علائم خطر و نوار مانع زرد رنگ فکر کنید). هم‌چنین رنگ قرمز می‌تواند اشتها را افزایش دهد.

رنگ های گرم

رنگ‌های سرد

رنگ‌های سرد عبارتند از سبز، آبی و بنفش. این دسته از رنگ‌ها معمولاً آرامش بخش هستند، اما می‌توانند به وجود آورنده‌ی ناراحتی نیز باشند. اغلب از رنگ بنفش به منظور بروز خلاقیت استفاده می‌شود، زیرا این رنگ ترکیبی از رنگ‌های آبی (آرامش بخش) و قرمز (مهیج) است. اگر یک شرکت بخواهد سلامتی، زیبایی یا امنیت را نشان دهد، از این رنگ‌ها استفاده خواهد کرد.

رنگ های سرد

رنگ های شاد

رنگ‌های شاد، رنگ‌هایی روشن و گرم هستند؛ مانند زرد، نارنجی، صورتی و قرمز. رنگ‌های روشن و گچی مانند هلویی، صورتی روشن یا یاسی نیز باعث بهبود روحیه می‌شوند. هرچه یک رنگ روشن‌تر و درخشان‌تر باشد، احساس شادی و خوش بینی بیشتری را به وجود می‌آورد. با ترکیب رنگ‌های اولیه و ثانویه‌ی مختلف برای به دست آوردن تاثیر جوانی و رنگارنگ نیز می‌توان احاساست شاد به وجود آورد.

رنگ‌های شاد

اصول بنیادین درک تئوری رنگ برای گرفیست ها

رنگ‌های غم انگیز

رنگ‌های غم انگیز، رنگ‌هایی تیره و کدر هستند. سیاه و طوسی، اصلی‌ترین رنگ‌های غم انگیز هستند؛ اما رنگ‌های سرد تیره و کدر مانند آبی، سبز، یا رنگ‌های خنثی مانند قهوه‌ای یا بژ نیز بسته به نحوه‌ی استفاده‌شان می‌توانند تاثیرات مشابهی بر احساسات داشته باشند. رنگ سیاه در فرهنگ‌های غربی رنگ سوگواری قلمداد می‌شود؛ درحالیکه در کشورهای آسیای شرقی، از رنگ سفید برای تاکید بر پاکی و تولد دوباره استفاده می‌شود.

رنگ‌های غم انگیز

رنگ‌های آرامش بخش

رنگ‌های سرد مانند سبز و آبی می‌توانند باعث به وجود آمدن احساس آرامش شوند. رنگ‌های روشن و به خصوص رنگ‌هایی با تن سرد مانند آبی روشن، یاسی و سبز نعنایی نیز اثر آرامش بخش دارند. رنگ‌های خنثی مانند سفید، بژ و طوسی نیز می‌توانند این حس را به وجود آورند. هرچه رنگ‌های کمتری را با یکدیگر ترکیب کنید و پس زمینه‌ی طرح نیز ساده‌تر و خالی‌تر باشد، احساس آرامش ایجاد شده بیشتر خواهد بود.

رنگ‌های آرامش بخش

رنگ‌های انرژی بخش

رنگ‌های روشن، پر رنگ و فسفری تاثیر زیادی بر احساسات دارند. رنگ‌هایی مانند قرمز، زرد روشن و سبز فسفری انرژی بخش بوده و باعث می‌شوند آگاه‌تر باشید، اما می‌توانند برای چشم‌ها نیز آزار دهنده باشند. این رنگ‌ها توجه را جلب کرده و برجسته‌تر از محیط اطرافشان هستند. رنگ‌های بسیار پر رنگ مانند لاجوردی، فیروزه‌ای، سرخابی و سبز زمردی نیز می‌توانند محرک بوده و باعث احساس سرزندگی و تحرک شوند.

رنگ‌های انرژی بخش

بررسی احساسی که رنگ‌ها در طراحی گرافیک می توانند به وجود ‌آورند (قسمت دوم)

مرجع: ترجمه و تالیف: محتوای اختصاصی سایت دیزیار
حامد میرزااقایی ( کارشناس برند سازی و بازاریابی )

۳ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۹۹ رای