راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

نکات مهم در طراحی لوگو | بررسی ۳۰ نکته جالب و مهم

از سری مقالات آموزش طراحی لوگو به صورت تخصصی

30 نکته کلیدی درباره طراحی

یکی از بزرگترین تصورات غلط این است که ساخت یک لوگو آسان است. باید بگوییم که لوگو فراتر از چند رنگ، فونت‌های جذاب و تصاویری است که با یکدیگر ترکیب شده‌اند. یک لوگو، بخشی اساسی از هویت تصویری یک برند است.

ساخت یک لوگو مستلزم تفکر انتقادی، نیروی خلاق و برنامه ریزی منظم و باقاعده است. به طور ساده‌تر: شما در حالی که برنامه‌ی مورد علاقه‌تان را در نتفلیکس تماشا می‌کنید، نمی‌توانید یک لوگو را ایجاد ‌کنید.

پس چگونه لوگویی بسازیم که در یادها بماند؟

ما بیش از ۳۰ مورد (ترکیبی از قوانین، راهنمایی‌ها و نکات) را درباره‌ی چگونگی ساخت یک لوگوی فوق العاده گرد هم آورده‌ایم. مطالب ادامه را بخوانید، راهنمایی‌ها را درک کنید و آن‌ها را به کار ببندید.

در این مقاله نکات طراحی لوگو مورد بررسی قرار میگیرد

۱. الهاماتی را بیابید.

الهامات

الهاماتی که آغاز کننده‌ی ایده‌های خلاقانه هستد، می‌توانند از هر چیزی نشأت بگیرند. منابع مشخص الهام در زمان ساخت یک لوگو، وبسایت‌هایی با تمرکز بر طراحی هستند؛ همانند “لوگو گالا (Logo Gala)”؛ تحقیقاتتان را گسترش داده و به وبسایت‌های خلاقانه‌ی دیگری همانند “دریبِبل (Dribbble) یا دویان آرت (Deviant Art)” نیز سر بزنید و یا به اطرافتان توجه کنید. هر چیزی که به شما انرژی بخشیده یا خوشحالتان می‌کند، ریشه‌ای بالقوه برای ایده‌ای فوق العاده خواهد بود.

۲. همه چیز را درباره‌ی لوگوها بیاموزید.

همه چیز درباره لوگو

یک لوگوی تاثیر گذار، منحصر به فرد، معقول و از لحاظ بصری جذاب بوده و پیام را به خوبی منتقل می‌کند. به صورت کلی، یک لوگو با طراحی خوب، شکلی از هویت برند است. هر چقدر که فرایند طراحی، پیچیده یا طولانی گردد، محصول نهایی باید به یاد ماندنی، پایدار، چند بعدی و مناسب بوده و درک آن آسان باشد.

۳. فرایند خلاقانه‌ی خودتان را ایجاد کنید.

خلاقیت در طراحی

هر طراحی، رویکرد مخصوص به خودش را دارد و این رویکرد تقریباً هیچ گاه خطی نیست؛ هرچند اکثر آن‌ها از یک فرایند کلی برندینگ پیروی می‌کنند. این فرایند شامل موارد زیر است:

  • خلاصه‌ی طراحی: مصاحبه با مشتری و اطمینان از اینکه تمامی مطالبی را که نیاز دارید، به دست آورده‌اید.
  • تحقیق: جمع آوری اطلاعات درباره‌ی صنعت، جایگاه ویژه و هم‌چنین سابقه و رقابت مشتری.
  • مرجع: بررسی الهامات طراحی مرتبط با نیاز مشتری و هم‌چنین توجه به روندهای طراحی موجود.
  • مفهوم سازی: طراحی و ایجاد لوگو با توجه به خلاصه‌ی گفته شده و تحقیقی که انجام داده‌اید.
  • بازتاب: به ایده این فرصت را بدهید که پس از مدت کوتاهی پس از طراحی، به بلوغ برسد.
  • ارائه: انتخاب تعدادی گزینه‌ی طراحی برای نشان دادن به مشتری و دریافت بازخور و انجام اصلاحات تا زمانی که طراحی کامل شود.

۴. سیستم قیمتتان را مطابق آن ایجاد کنید.

قیمت طراحی

این سوال که “چه میزان پول برای این طراحی بخواهم؟”، به خصوص طی فرایند خلاصه نویسی، یکی از پرتکرارترین سوال‌‌هاست؛ هم‌چنین پاسخ به این سوال، دشوار است؛ زیرا هر مشتری نیازها و خواسته‌های متفاوتی دارد. لازم است که مهارت‌های تجاری را فرا بگیرید تا قیمت مناسبی برای طرحتان تعیین کنید، به خصوص اگر به صورت دورکاری فعالیت می‌کنید. به عوامل مختلف موجود در طراحی یک لوگو توجه کنید؛ این موارد شامل تعداد مفاهیمی که باید ارائه شوند، تعداد بازبینی‌ها، میزان تحقیق مورد نیاز و موارد دیگر می‌شود.

بهترین راه برای اداره‌ی این جنبه‌ی مربوط به کسب و کار این است که برای هر مشتری، قیمت مخصوصی را در نظر بگیرید. یا این کار، درمی‌یابید که چگونه ارزش مالی بر روی طراحی‌تان بگذارید (که کاملاً یک موضوع متفاوت است).

۵. از دیگران یاد بگیرید.

از دیگران یاد بگیرید

با درک اینکه برندهای دیگر چگونه به موفقیت دست یافته‌اند، می‌توانید درکی عظیم درباره‌ی ساخت لوگو به دست آورید. این آگاهی به شما کمک خواهد کرد که در کاری که انجام می‌دهید، بهتر و بهتر شوید.

راهنمایی‌ها و ترفندها در طراحی لوگو

۶. مخاطبانتان را بررسی کنید.

بررسی مخاطبان

طراحی یک لوگو تنها به معنی خلق تصویری جذاب نیست. هدف اصلی شما ایجاد یک برند است. شما هم‌چنین باید میان شرکت و مشتریان هدفش نیز یک کانال ارتباطی ایجاد کنید. به همین دلیل، تحقیق بازار اهمیت دارد. به شدت پیشنهاد می‌شود که مشتری را در این مرحله از فرایند وارد کنید، زیرا برداشت شما از برند ممکن است همانند آن‌ها نباشد. پیش از شروع فرایند خلاقانه، ضروری است که پیامتان کاملاً و ۱۰۰% واضح باشد.

۷. با انرژی زیاد برند را بررسی کنید.

انرژی

پیش از طراحی لوگو، زمانی را صرف جمع آوری اطلاعات درباره‌ی مشتری کنید: چه کسی هستند، چه کاری انجام می‌دهند، چگونه کار می‌کنند و بازار هدفشان چیست. (در صورت امکان) لوگوهای قبلی‌شان را ببینید و به بهبودهای لازم فکر کنید که برند را به خوبی نشان خواهند داد. سپس، پس از انجام کار، با توجه به نیازهای مشتری، فهرستی از بایدها و نبایدها ایجاد کنید.

۸. تمامی طراحی‌هایتان را نگه دارید.

طراحی لوگو

بدیهی است که طراحان برای یک پروژه، چند طرح خواهند کشید. حتی اگر قادر هستید که از قبل مشخص کنید کدام طرح را بهبود داده و استفاده کنید، طرح‌های دیگر را دور نیندازید؛ زیرا در آینده ممکن است به منابع ارزشمندی تبدیل شوند. اینکه طرح‌های دیگر برای یک مشتری مناسب نبودند، به این معنی نیست که برای مشتریان دیگر نیز مناسب نیستند. هر زمانی که یک پروژه‌ی جدید در دست داشتید، دوباره این طرح‌ها را بررسی کنید تا الهامات لازم را بیابید.

۹. در اینترنت جست و جو کنید.

جست و جو در اینترنت

اگر با ایده‌ها و مفاهیم مشکلی دارید، کلمات کلیدی مرتبط با برند را در اینترنت جست و جو کنید. هم‌چنین می‌توانید در قسمت تصاویر گوگل به دنبال الهاماتی برای طراحی بگردید.

۱۰. نقشه‌ی راه یا تابلوهای احساسات ایجاد کنید.

تابلو احساسات

این نوع وسایل به دسته بندی ایده‌ها در ذهن کمک کرده و تصاویر و مفاهیم متعدد را با یکدیگر ترکیب می‌کنند. با کلمات کلیدی و کلمات جایگزین کار کنید تا با استفاده از منابع مختلف، الهامات متعددی بیابید. آن‌ها را روی یک تابلوی بزرگ احساسات بزنید تا ببینید در کنار هم بودنشان چه تاثیری دارد.

۱۱. یک تابلو بسازید و سپس آن را از بین ببرید.

تابلو طراحی

این مورد در ارتباط با راهنمایی قبلی است. یک تابلوی احساست از لوگوهای مرتبط با پروژه‌تان بسازید. ببینید چه چیزی آن‌ها را موثر و کارا ساخته است. سپس، تابلو را از میان برده و از ارزیابی‌تان به عنوان راهنمایی استفاده کنید تا طراحی منحصر به فرد خودتان را ایجاد کنید.

۱۲. به کلیشه‌ها پایان دهید.

طراحی کلیشه ای

هر چند سال یک بار، یک مد و طراحی زودگذر ایجاد می‌شود. سبک‌ها را مطالعه کنید (حتی می‌توانید از برخی از آن‌ها استفاده کنید)، اما اگر ایده‌ی “جدید”، در اصل اصلاح شده‌ی یک ایده‌ی قدیمی است، از پیروی از آن بپرهیزید.

۱۳. طراحی را منعطف و چند کاره سازید.

طراحی منعطف و چند کاره

طراحی یک لوگوی چند کاره، ماندگاری‌اش را تضمین می‌کند. اگر لوگو بر روی پوسترها عالی اما بر روی محصولات جدید، بد به نظر برسد، این موضوع می‌تواند محبوبیتش را محدود کند. چند کاره بودن، نقشی عظیم در چگونگی انتخاب عناصر طراحی (رنگ‌ها، فونت‌ها، طرح بندی و ظاهر) دارد.

۱۴. از خطوط برای ایجاد یک طراحی ماندگار استفاده کنید.

خطوط و طراحی

زمانی که از طراحی صحبت می‌شود (به خصوص هنگام استفاده از روش‌های سنتی)، خطوط اهمیت بسیاری می‌یابند. نکته این است که: لوگوی نمادین “شِل اویل” از زمان رونمایی‌اش در سال ۱۹۷۱ تغییر زیادی نکرده است. هنگامی که به درستی از خطوط استفاده شود، طراحی، یکپارچه و به هم پیوسته و ماندگار خواهد شد.

۱۵. از قلم و کاغذ استفاده کنید.

قلم و کاغذ

حتی با وجود برنامه‌های طراحی لوگو در اینترنت و نرم افزارهای طراحی لوگو، طراحی با قلم و کاغذ بهترین راه برای افزودن جزئیات به ایده‌هاست. طراحی ایده‌ها با دست به شما کمک می‌کند تا آزادانه عمل کرده و از نادیده گرفتن جزئیات کوچک جلوگیری می‌کند.

مهم نیست که مهارت‌های طراحی شما خوب یا بد باشند. تا زمانی که ایده‌ها و نظراتتان را به خوبی منتقل کنند، نشان دهنده‌ی این است که کارتان را به درستی انجام می‌دهید.

۱۶. از بردارها استفاده کنید.

بردارها

پس از طراحی ایده‌هایتان، بیشتر به جنبه‌های فنی طراحی بپردازید. بهترین راه برای صرفه جویی در زمان و دوری از اضطراب هنگام اصلاح طرحتان این است که از بردارها استفاده کنید. در این فرایند، نرم افزارهای برداری مثل ایلوستریتور و کورل دراو، بهترین دوست شماست؛ زیرا می‌تواند طرحتان را بدون کاهش کیفیت، به مقیاس بزرگتری تبدیل کند.

۱۷. فونت‌هایتان را به دقت انتخاب کنید.

دقت در فونت

تایپوگرافی قطعاً عنصری کلیدی برای داشتن لوگویی موثر است. دو گزینه برای این مورد وجود دارد: یک فونت مخصوص برای خودتان ایجاد کنید یا از فونتی استفاده کنید که پیش از این نیز وجود داشته است. اگر فونت مخصوص به خودتان را می‌سازید، سعی کنید آن را بیش از اندازه طبق مد روز نسازید و در عوض سعی کنید ساده، قابل خواندن و شیک باشد.

۱۸. از فونت‌های شلوغ بپرهیزید.

فونت شلوغ

این مورد در ارتباط با راهنمایی بالا می‌باشد. از وسوسه‌ی استفاده از فونت‌های شلوغ و جذاب برای جذاب ساختن لوگویتان دوری کنید. اکثر این فونت‌ها بیش از اندازه خیالی و ضعیف هستند. اگر به دنبال ظاهری حرفه‌ای و منحصر به فرد هستید، تا حد امکان از استفاده از این فونت‌ها اجتناب کنید.

۱۹. حداکثر از دو فونت استفاده کنید.

فونت لوگو

بدیهی است که استثناهایی در مورد این قانون وجود دارد؛ اما اصل عمومی بیان می‌کند که اگر می‌خواهید طراحی‌تان متمایز، گیرا و بی‌نقص باشد، استفاده از دو فونت، انتخابی هوشمندانه است.

برای کسب اطلاعات بیشتر ” کتاب آموزش جامع روند طراحی لوگو ” را رایگان دانلود کنید و بخوانید.

۲۰. یک داستان را روایت کنید.

روایت داستانی لوگو

هر طرح، داستانی برای گفتن داشته و لوگوها نیز از این موضوع مستثنی نیستند. اگر لوگو را به عنوان اثری هنری یا ساختاری از خطوط و متون می‌بینید، قادر نخواهید بود معنی پشت آن را دریابید. در حالت ایده‌آل، یک لوگوی قدرتمند حاوی دو داستان است: داستانی که مشخص و واضح بوده و داستانی که پنهان است.

۲۱. فضای اطراف لوگو را در نظر بگیرید.

فضای اطراف لوگو

اکثر برندها، مستلزم یک فضای خالی هستند که فضای اطراف یک لوگو بوده که قرار نیست با هیچ چیز دیگری پر شود. این فضا به عنوان محافظی برای یکپارچگی و بی‌نقص بودن لوگو عمل می‌کند. در زمان طراحی، به چگونگی استفاده از این فضا فکر کنید.

۲۲. یک لوگوی فعال طراحی کنید.

طراحی لوگو فعال

اگر برای ارتقای لوگو از ابزاری در داخل آن استفاده می‌کنید، افزودن اندکی حرکت را در نظر بگیرید. این “حرکت” به معنی افزودن انیمیشن نیست؛ بلکه درباره‌ی اندازه، جایگاه و جهت بخش‌های داخل لوگو است. برای مثال، اگر یک ماهی در حال پرش نشان داده شود، متحرک به نظر خواهد رسید. به علاوه، باید جهت حرکت مورد نظر را نیز در نظر بگیرید.

۲۳. همراه با رنگ‌ها، به درجه‌ی تیرگی و روشنی آن‌ها نیز توجه کنید.

درجه تیرگی و روشنی رنگها

یک لوگو در هر دو حالت رنگی یا سیاه و سفید، موثر خواهد بود. اگر برای انتقال پیام در لوگویتان از رنگ‌ها استفاده می‌کنید، فکر کنید که اگر رنگ را از آن حذف کنید، بهترین حالتی که می‌توانید پیامتان را منتقل سازید چیست. گاهی اوقات، زمانی که لوگو به صورت تک رنگ است، این موضوع مستلزم تغییر اختلاف تیره و روشنی عناصر مختلف طراحی است تا بتوان همان پیام را منتقل ساخت.

۲۴. روندها را دنبال کنید.

روند ها را دنبال کنید

توجه به روندها و مدهای طراحی لوگو به معنی پیروی بدون فکر از آن‌ها نیست. اما اگر برای گسترش گزینه‌های طراحی‌تان و بهینه ساختن یک روند (یا حتی آغاز یک روند) باید برخی از قوانین را زیر پا بگذارید، باید بدانید که با چه چیزی مقابله می‌کنید.

۲۵. تمام مدت تمرین کنید.

تمام مدت تمرین کنید

اگر قرار است در آینده فقط یک موضوع این مقاله را به یاد بیاورید، این قانون را به خاطر بسپرید.

اشتباهاتی که باید از آن‌ها در طراحی لوگو اجتناب کرد:

۲۶. اهمیت ترکیب رنگ مناسب را دست کم نگیرید.

اهمیت ترکیب رنگ

رنگ‌ها، اساس و جوهره‌ی هر طرح بصری را تشکیل می‌دهند. اغلب، طراحان ارزش استفاده‌ی صحیح از رنگ‌ها را نادیده می‌گیرند. این موضوع احتمالاً به دلیل سوء تفاهمی رخ می‌دهد که می‌گوید، یک طراحی “بی‌نقص” تنها دارای رنگ سفید است.

۲۷. در دام طراحی‌های جذاب و پر زرق و برق نیفتید.

طراحی های جذاب

نوآوری موضوعی جالب است. نوآوری به معنی چگونگی یافتن روش‌هایی برای انجام کارها، بررسی مسائل و مطرح کردن ایده‌های فوق العاده برای طراحی است. اما تمامی مسائل، قوانین و محدودیت‌های مخصوص به خودشان را دارند. توانایی‌های ابتکاری شما بی‌نهایت هستند، اما استفاده‌های کاربردی آن‌ها اینگونه نیستند. آزمایش و بررسی بیش از اندازه می‌تواند باعث خلق لوگویی شود که ظاهری دوست داشتنی دارد، اما قابلیت مرتبط بودن با برند را دارا نیست.

۲۸. تایپوگرافی شخصی و بی‌ارزش

راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

فونت‌هایتان در رابطه با طراحی لوگو باید متمایز باشند. یک فونت شخصی که با دست نوشته شده است، موثرتر از اکثر فونت‌های خیره کننده‌ای است که در اینترنت وجود دارند. به علاوه، اینگونه فونت‌ها می‌توانند افرادی را که طرح‌ها را کپی می‌کنند، دور نگه دارند. هم‌چنین، فونت‌های شخصی در یک لوگو نسبت به فونت‌های دانلود شده از اینترنت، قابلیت شناسایی بیشتری دارند.

۲۹. قابلیت پیش بینی آسان

راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

اگر طرحتان مشابه طرح‌های موجود باشد، در صحنه‌ی رقابت متمایز نخواهد بود. لوگویی را طراحی کنید که جدید بوده و در عین حال، قابل درک باشد. طرحتان باید به موضوعی اشاره کند: یک داستان، احساس یا یک عمل.

۳۰. طراحی‌هایتان در نظرتان بی‌همتا باشند.

راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

با اینکه اعتماد داشتن به توانایی‌تان خوب است، اما اگر خودتان را در دسته‌ی “بهترین‌ها” به شمار آورید، می‌تواند مانع رشدتان شود. استعداد شما به خوبی آخرین طراحی‌تان است. اگر این موضوع را به خاطر بسپرید، تلاش بیشتری برای تبدیل شدن به یک طراح انجام خواهید داد.

لوگو، بهترین نماینده‌ی هر کسب کار یا برندی است. لوگو یک تصویر تصادفی نیست، بلکه نمادی است که به مردم یادآوری می‌کند شما چه کسی هستید، چه کاری انجام می‌دهید و چگونه می‌توانید به آن‌ها کمک کنید.

این موضوع چیزی است که باید به عنوان یک طراح آن را به خاطر بسپرید. هر مشتری که به شما مراجعه کرده و خواستار یک لوگو است، فقط از شما نمی‌خواهد چیزی را خلق کنید که فکر می‌کنید جالب یا به روز است؛ بلکه هر مشتری از شما می‌خواهد که به بهترین شکل ممکن، برندشان را به تصویر بکشید.

امیدواریم با مرور این نکات مهم طراحی لوگو بتوانید لوگویی عالی طراحی کنید

لوگو، بهترین نماینده‌ی هر کسب  کار یا برندی است. لوگو یک تصویر تصادفی نیست، بلکه نمادی است که به مردم یادآوری می‌کند شما چه کسی هستید، چه کاری انجام می‌دهید و چگونه می‌توانید به آن‌ها کمک کنید.

این موضوع چیزی است که باید به عنوان یک طراح آن را به خاطر بسپرید. هر مشتری که به شما مراجعه کرده و خواستار یک لوگو است، فقط از شما نمی‌خواهد چیزی را خلق کنید که فکر می‌کنید جالب یا به روز است؛ بلکه هر مشتری از شما می‌خواهد که به بهترین شکل ممکن، برندشان را به تصویر بکشید.

اگر به طراحی لوگو حرفه ای علاقمند هستید حتما پیشنهاد می شود دوره رایگان طراحی لوگو دیزیار ببنید

مرجع: ترجمه و تالیف: محتوای اختصاصی سایت دیزیار
حامد میرزااقایی ( کارشناس برند سازی و بازاریابی )

۱ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۸۹ رای