راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

چگونه برای طراحی لوگو یک بریف حرفه ای تهیه کنیم؟

از سری مقالات آموزش طراحی لوگو به صورت تخصصی

چگونه برای طراحی لوگو یک بیریف حرفه ای طراحی کنیم

تقریباً همیشه زمانی که می ‌خواهید لوگویی را طراحی کنید، باید با افراد دیگر کار کنید؛ مگر اینکه بخواهید به تنهایی پروژه‌ها را انجام داده و برای خودتان کار کنید. این افراد شامل کسانی هستند که در حال راه‌اندازی یک کسب و کار بوده و یا افرادی که سال‌هاست کسب و کاری را اداره می ‌کنند.

ممکن است برخی از این افراد در گذشته با طراحانی کار کرده باشند و تفهیم‌نامه‌ی طراحی آماده‌ای داشته باشند؛ هرچند بسیاری اوقات، آن‌ها با فرایند طراحی لوگو آشنایی ندارند. پس شما باید آن‌ها را طی فرایند، هدایت کرده و آموزش دهید که این کار شامل کمک به آن‌ها و تهیه Design Brief (خلاصه اطلاعات طراحی) می ‌باشد.
متاسفانه معادل دقیقی برای بیریف طراحی در فارسی نمی توان تعرف کرد اما در ویکی پدیا “تفهیم نامه طراحی” معادل سازی شده است.

من در اینجا از همان بیریف طراحی استفاده می کنم.

برای کسب اطلاعات بیشتر ” کتاب آموزش جامع روند طراحی لوگو ” را رایگان دانلود کنید و بخوانید.

بیریف طراحی لوگو چیست؟

بیریف طراحی لوگو چیست

بیریف طراحی لوگو، مدرکی حاوی مجموعه‌ای از اطلاعات و دستورالعمل‌هاست که نتایج مطلوب پروژه را مشخص می ‌سازند.

هیچ روش یکسانی برای نوشتن بیریف طراحی لوگو وجود ندارد، اما تمامی آن‌ها هدف مشابهی دارند؛ این هدف، تعیین فهرستی از اهداف و مقاصد است. بدین طریق، شما درمی ‌یابید چه چیزی را طراحی می ‌کنید و چرا و مهم‌تر از همه، طراح و مشتری درمی ‌یابند نتیجه‌ی نهایی برای دستیابی به چه هدفی است.

پیش از تهیه‌ی بیریف طراحی لوگو، باید درکی صحیح از کسب و کار، رقبا و جامعه‌ی هدف آن داشته باشید. این اطلاعات با پرسش به دست می ‌آیند.

درک کسب و کار

من به شخصه علاقه دارم پرسشنامه‌هایی را برای مشتریانم ارسال کنم و پس از آن در صورت لزوم، برای رفع ابهامات، جلسه‌ای با آن‌ها ترتیب می ‌دهم.

من به دلیل دشوار بودن پاسخ سریع به برخی پرسش‌ها، از ارسال پرسشنامه به جای مصاحبه استفاده می ‌کنم. پرسشنامه زمان کافی به فرد می ‌دهد تا فکر کرده، تحقیق و بررسی انجام دهد و در صورت نیاز، با دیگران گفت و گو کند تا اطلاعات مورد نیاز را به دست آورد.

زمانی که من برای اولین بار به عنوان مدیر مسئول کانون تبلیغاتی شروع به کار کردم، انتظار داشتم صاحبان کسب و کار همه‌ چیز را مانند چشم انداز، ماموریت و برند شرکتشان بدانند. اما در واقعیت، این موضوع همیشه رخ نمی ‌دهد؛ زیرا بسیاری از این افراد بر تولید محصول، کسب درآمد و مدیریت افراد تمرکز دارند و سوالاتی که از آن‌ها می ‌پرسید، باعث می ‌شود بر موضوعات به خصوصی تمرکز کنند که تا به حال آن‌ها را در نظر نگرفته یا کاملاً بهبود نیافته‌اند.

پرسشنامه‌ای که من استفاده می ‌کنم در inDesign  طراحی شده، به عنوان فایل PDF ذخیره شده و سپس با استفاده از Acrobat Professional به صورت فرم قابل پرکردن درآمده است. من به دلیل کنترل بر طراحی، به جای برنامه‌ی Microsoft Word، از این برنامه‌ها استفاده می ‌کنم که باعث حرفه‌ای‌تر به نظر رسیدن کار می ‌شود. گرچه برخی اوقات فایل های PDF مشکلاتی ایجاد می ‌کنند که من برای این مواقع، فایل جانشینی در word را نگه می ‌دارم.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ” آموزش طراحی لوگو عصبی: طراحی لوگو به شیوه اصول عصب شناسی مغز ” را بخوانید.

نمونه‌هایی از سوالاتی که پرسیده می ‌شود:

  1. نام شرکت شما چیست؟
  2. آیا شرکتتان شعاری دارد که بتوان از آن در بخشی از لوگو استفاده کرد؟
  3. چه محصول (محصولات) و خدماتی ارائه می ‌کنید؟
  4. شرکتتان چند سال فعالیت داشته است؟
  5. در شرکتتان چند کارمند دارید؟
  6. رقبایتان چه کسانی هستند؟
  7. عامل تمایز شما از رقبایتان چیست؟
  8. آیا داستان منحصر به فردی در پس کسب و کارتان وجود دارد؟
  9. آیا عناصر بصری الهام بخشی در ارتباط با کسب و کارتان وجود دارند؟
  10. کسب و کارتان در ۵ سال آینده به کجا خواهد رسید؟
  11. مشتریان هدفتان به چه چیزی اهمیت می ‌دهند؟
  12. مشتریان هدفتان چه چیزی می ‌خواهند؟
  13. مشتریان هدفتان چگونه از محصول، سازمان یا خدماتتان مطلع می ‌شوند؟
  14. چرا مشتریان هدفتان باید شما را به جای رقبا انتخاب کنند؟
  15. می ‌خواهید مشتریان هدف، شرکتتان را با چه کلماتی همراه بدانند؟
  16. به طور کلی، به نظرتان مشتریان هدف چه لوگوها یا برندهایی را دوست دارند و چرا؟
  17. اولویت‌ها یا انتظارات طراحی‌تان را بیان کنید.
نمونه ای از سئوالاتی که پرسیده می شود

هدف نهایی، درک کامل کسب و کار یا محصول و مشتریان هدف آن است؛ پس با جزئیات کامل درمی ‌یابید چه چیزی را طراحی می ‌کنید و چرا.

گاهی اوقات، پاسخ‌های ارائه شده بدین معنی هستند که سوالات بیشتری باید پرسیده شوند. یک جلسه‌ی مصاحبه این مشکل را بر طرف خواهد کرد.

ممکن است برخی از صاحبان کسب و کار به دلیل محدودیت زمانی یا عدم اطمینان، اطلاعات کمی در این مرحله ارائه کنند. در این صورت، جلسه‌ی مصاحبه ضروری بوده و می ‌توانید از طریق آن تمامی اطلاعات مورد نیاز را به دست آورید. من در ادامه‌ی این مقاله، دلیل اهمیت آن را بیشتر توضیح خواهم داد.

تعیین اهداف طراحی لوگو

از اطلاعات به دست آمده، اطلاعات ضروری را استخراج کنید تا فهرستی از اهدافی که طراحی لوگو باید به آن‌ها دست یابد، بنویسید.

مشتری راحت‌تر می ‌تواند این فهرست را خوانده و قادر خواهد بود پروژه را ارزیابی کرده و پیش از شروع، تغییرات مورد نیاز را اعمال کند. هم‌چنین می ‌توانید هنگام انجام کار طراحی لوگو، از این فهرست پیروی کنید؛ به علاوه، هنگام ارائه‌ی طراحی لوگو، مبنایی برای ارجاعات خواهد بود.

پس از تهیه‌ی بیریف طراحی لوگو و پیش از آغاز فرایند طراحی، مشتری یا تصمیم گیرنده باید این مدرک را بررسی و تایید کند. هیچ چیزی بدتر از طراحی و ارائه‌ی طرحی نیست که شما و مشتری‌تان انتظارات متفاوتی از آن دارید.

اگر به روند طراحی لوگو حرفه ای علاقه مند هستید پیشنهاد می کنم مقاله “ آموزش طراحی لوگو در پنچ مرحله ” را که اولین و کاملترین مقاله جامع طراحی لوگو در ایران می باشد را بخوانید.

اهمیت یک بیریف: موفقیت یا شکست

اهمیت یک بیریف

من بر اهمیت یک بیریف واحد تاکید نمی ‌کنم. ممکن است از آن نتیجه‌ی خوبی بگیرید، اما تجربه ثابت کرده است اگر بیریف طراحی، ضعیف و نامناسب باشد و حتی اگر فکر می ‌کنید طرح‌ها خوب هستند، احتمالاً مشتری آن‌ها را رد کند؛ زیرا شما در درک کاری که می ‌خواستید انجام دهید، موفق نبودید.

به همین دلیل باید اطلاعات مورد نیاز را از مشتری دریافت کنید؛ در غیر اینصورت، مشتری ناراضی خواهد بود و مقصر نیز شما هستید.

از طرف دیگر، بیریف طراحی خوب بدین معنی است که به خوبی دریافته‌اید مشتری به چه چیزی می ‌خواهد دست یابد و می ‌توانید کاملاً شرکت و مشتریان هدفش را بررسی کرده و هنگام ارائه، برای تصمیمات طراحی‌تان دلیل داشته باشید. احتمال بیشتری وجود دارد که طرح‌هایتان مورد قبول واقع شده و مهم‌تر از همه، در دنیای واقعی موفق‌تر خواهند بود.

مثالی از بیریف طراحی برای یک پروژه

در این‌جا مثالی از بیریف پروژه آورده شده است که توسط فریلنسر و طراح وبسایت، مایک مانرو برای می نترنت که یک خدمت توسعه‌ی طراحی وبسایت است، ایجاد شده است. به آسانی متوجه اطلاعات مشخص این فهرست درباره‌ی کسب و کار، مشتریان هدف و سلایق شخصی مشتری خواهید شد.

  • طراحی یک لوگو برای شرکت طراحی وب می نترنت
  • در مواقع لازم، از جمله‌ی ” طراحی وبسایت تازه، تمیز و نیروبخش ” استفاده کنید.
  • طرحی برای نشان دادن یک معامله‌گر انحصاری که با آن همکاری می ‌کند و به طراحی و توسعه‌ی وب علاقه مند است.
  • طرحی برای نشان دادن یک فرد اجتماعی که از جامعه‌ی طراحی و توسعه حمایت می ‌کند.
  • در هر جایی که ممکن بود، فردی متخصص به عنوان بخشی از خدمات همکاری ارائه شود که از گفت و گو‌‌ی رو در رو با مشتری درباره‌ی الزامات خوشحال بوده، به او گوش داده و به نظراتش احترام می ‌گذارد.
  • معرفی کسب و کاری با خدمات شفاف و صادقانه.
  • در هر جایی که ممکن بود، سابقه‌ی منحصر به فرد و شخصی یک طراح شایسته معرفی شود.
  • مشتریان هدف، افردی هستند که به دنبال خدمات طراحی وبسایت جامع و مقرون به صرفه هستند.
  • طراحی باید هم به صورت آنلاین از طریق وبسایت و شبکه‌ی اجتماعی و هم به صورت آفلاین از طریق موارد تبلیغاتی به خوبی کار کند.
  • طراحی باید ساده، زیبا، تمیز و مینیمال باشد تا با شعار می نترنت، یعنی “طراحی وبسایت تازه، تمیز و نیروبخش” متطابقت داشته باشد.
  • طراحی نباید جیغ، درخشان، شلوغ یا درهم ریخته باشد.
  • در هر جایی که ممکن بود، طراحی باید بیانگر کلمات زیر باشد: حرفه‌ای، صمیمی، به موقع، رقابتی، بلند پرواز، مرتبط، مشتاق، قابل دسترسی، خلاق، دانا و زیرک، آگاه، با استعداد و ماهر.
  • بر جزئیات تمرکز کنید: تمرکز اصلی بر مسائل جاری کسب و کار.

مرجع: ترجمه و تالیف: محتوای اختصاصی سایت دیزیار
حامد میرزااقایی ( کارشناس برند سازی و بازاریابی )

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۸۳ رای