راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

راهنمای جامع ایده پردازی برای لوگو

از سری مقالات آموزش طراحی لوگو به صورت تخصصی

لوگو، چهره‌ی شرکت شماست و اولین چیزی است که مشتریان، رقبا و تقریباً همه‌ی افراد روی کره‌ی زمین به کسب و کارتان نسبت می‌دهند. هیچ اجباری نیست! اما بهتر است لوگویتان مناسب باشد.

اما طراحی یک لوگوی جذاب، اصیل و مناسب برای برند نیاز به یافتن ایده‌های ناب دارد که کار دشواری هست.

اما نگران نباشید؛ ما فهرستی از نکاتی در رابطه با طوفان مغزیِ مفاهیم طراحی لوگو تهیه کرده‌ایم که هوش را از سر مشتریانتان می‌پرانند. این نکات باعث می‌شوند در رقابت یک قدم جلوتر بوده و یک مدعی جدی در تالار مشاهیر برند به شمار بروید (البته این تالار در واقعیت وجود ندارد، اما اگر وجود داشت، این فهرست به شما کمک می‌کرد تا جزو اعضای اصلی آن باشید):

۱. از قوانین طوفان مغزی پیروی کنید.

idearoute - دیزیار - آموزش طراحی لوگو حرفه ای

فرایند طوفان مغزیِ لوگو مشابه فرایند طوفان مغزی خلاصه‌ی یک مقاله، برنامه‌ی کسب و کار یا نام جدید برند است و باید از قوانین آن پیروی کنید.

قوانین طوفان مغزی چیستند؟

  • متوقف نشوید: اگر ایده‌ای دارید، آن را بیان کنید. طوفان مغزی، زمان خود سانسوری نیست، بلکه زمان آن است تا تمام چیزهایی را که در ذهنتان می‌گذرند، بیان کنید.
  • همه‌ی ایده‌ها را بنویسید: تمامی ایده‌هایی را که از ذهنتان می‌گذرند، بنویسید؛ حتی اگر ایده‌ای بد، مسخره یا احمقانه‌ای به نظر برسد. در طوفان مغزی باید لیستی کامل از همه‌ی ایده‌هایتان تهیه کنید. آیا ایده‌ای دارید که می‌تواند “بدترین ایده‌ی تاریخ” باشد؟ آن را هم بنویسید. گاهی اوقات با بیان ایده‌های بد، جرقه‌ی یک گفت و گو زده می‌شود که به ایده‌های فوق العاده منجر می‌شود.
  • زمان درست را انتخاب کنید: بهتر است در زمان اوج خلاقیت، طوفان مغزی لوگو را انجام دهید؛ حال ممکن است این زمان یک ساعت پس از صبحانه باشد یا چند ساعت پیش از خواب. هر زمانی که احساس می‌کنید خلاقیت در وجودتان فوران می‌کند، هوشیار بوده و تمرکز دارید می‌توانید طوفان مغزی را انجام دهید. شاید ۱۰ دقیقه پس از صرف غذا تا حد انفجار زمان مناسبی برای این کار نباشد.
  • اجازه دهید ایده‌هایتان فوران کنند: پس از اینکه با انجام طوفان مغزی، فهرستی از لوگوهای مورد نظر تهیه کردید، زمانی از آن فاصله بگیرید و حداقل به مدت ۲۴ ساعت به آن نگاهی نیندازید. از چیزی که پس از این زمان می‌بینید، شگفت زده خواهید شد.

۲. برندتان را به خوبی بشناسید.

اگر می‌خواهید لوگویی که تهیه می‌کنید با برندتان تطابق داشته باشد، باید درک کاملی از برندتان داشته باشید. داستان برند، ماموریت و اهدافتان چیستند؟

  • یک فهرست از صفات و ویژگی‌هایی که برندتان را تعریف می‌کنند، تهیه کنید: آیا برندی جذاب، پیچیده و سرزنده دارید یا برندی دوستانه و پرانرژی؟ صفاتی که برندتان را به خوبی تعریف می‌کنند، مشخص کنید. کارتان را با ۲۵ الی ۳۰ ایده آغاز کنید و در نهایت، پنج ایده‌ای را انتخاب کنید که کاملاً بیانگر برندتان هستند.
  • فهرستی از ویژگی‌هایی که می‌خواهید برندتان آنگونه به نظر برسد، تهیه کنید: آیا می‌خواهید مردم فکر کنند برندی مدرن و نوآور هستید یا می‌خواهید برندی قابل اعتماد و مطمئن به نظر برسید؟ تصویر ایده‌آلی را که می‌خواهید برندتان در بازار آنگونه به نظر برسد، ترسیم کنید؛ این تصویر، اطلاعات زیادی درباره‌ی برندتان به شما می‌دهد.
  • فهرستی تهیه کنید تا دریابید می‌خواهید مردم پس از مشاهده‌ی برندتان چه احساسی داشته باشند: می‌خواهید مردم پس از دیدن برندتان، چه حسی داشته باشند؟ آیا می‌خواهید پرانرژی و هیجان زده باشند یا احساس آرامش داشته باشند؟ احساساتی که می‌خواهید از مشتریان و مخاطبان هدف استخراج کنید، اطلاعات زیادی درباره‌ی ماموریت و اهداف برندتان به شما می‌دهند.

۳. عناصر طراحی لوگویی که داستان برندتان را بازگو می‌کنند، مشخص کنید.

پس از اینکه برندتان را شناختید، زمان آن است که با استفاده از طراحی، این داستان و شرح را به واقعیت تبدیل سازید. اما چگونه تصمیم بگیریم که کدام عناصر طراحی برای برند مناسب هستند؟ قطعاً باید یک تابلوی انگیزش طراحی تهیه کنید. تابلوهای انگیزشی به شما این امکان را می‌دهند که هر چیزی را که از نظرتان الهام بخش است (چه یک نقاشی، رنگ یا لوگو باشد)، در یک جا جمع کنید. سپس، می‌توانید الگوها را بیابید. از رنگ آبی زیاد استفاده شده است؟ این موضوع بیانگر این است که احتمالاً باید در لوگویتان از رنگ آبی استفاده کنید. طرح‌های کلاسیک زیادی می‌بینید؟ پس احتمالاً باید یک لوگوی کلاسیک تهیه کنید.

هنگام تهیه‌ی این تابلو، از هر جایی می‌توانید انگیزه بیابید. سپس با استفاده از چیزی که برایتان انگیزه بخش است، الگوها را استخراج کنید. این الگوها به شما کمک می‌کنند مشخص کنید که چه عناصر طراحی برایتان اهمیت دارند. این موارد عبارتند از:

نوع لوگو

Creatalytics - دیزیار - آموزش طراحی لوگو حرفه ای

لوگوی انتزاعی

Green Giant - دیزیار - آموزش طراحی لوگو حرفه ای

لوگویی با طرح حیوانات

طرح لوگوی نمادین

لوگوی نوشتاری

ببینید که آیا نوع به خصوصی از لوگو یا تصویر گرافیکی چندین بار در تابلوی الهاماتتان پدیدار شده است یا خیر؛ این تابلو، شاخص خوبی است که به شما نشان می‌دهد که باید همراه برندتان به چه سمتی حرکت کنید. اگر می‍‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره‌ی لوگوها و اینکه کدام یک برایتان مناسب‌تر است داشته باشید، به مقاله‌ی مرتبط با ۷ نوع لوگو مراجعه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ” ۷ باید و نباید طراحی لوگو ” را بخوانید.

تایپوگرافی (مانند فونت‌ها)

فونتی که برای لوگویتان انتخاب می‌کنید، می‌تواند نقش زیادی در تقویت برندتان ایفا کند. به تایپوگرافی روی تابلوی الهاماتتان توجه کنید و قطعاً متوجه می‌شوید که فونت‌های انتخابی معمولاً نشان دهنده‌ی موضوع و لحن عناصر اصلی هستند. از این موارد برای انتخاب فوت‌هایی که برای برندتان مناسبند، استفاده کنید؛ برای مثال، استفاده از فونت‌های گِرد برای القای احساسی دوستانه، فونت‌های عجیب برای سرزنده بودن و فونت‌های بولد برای لحنی جدی‌تر.

رنگ

رنگ بسیار مهم است و احتمالاً در تابلوی الهامات شما چند رنگ مکرراً تکرار شده‌اند. به آن‌ها توجه کنید! مجموعه‌ی رنگی که در لوگو استفاده می‌کنید، تاثیرات فراوانی بر مخاطبان هدفتان داشته و می‌تواند در ایجاد احساسات و اعمال معین موثر باشد. آیا می‌خواهید به مخاطبانتان احساس اعتماد را القا کنید؟ پس بهتر است از رنگ آبی به عنوان رنگ اصلی استفاده کنید. آیا می‌خواهید مردم از شما بیشتر خرید کنند؟ پس باید از رنگ قرمز استفاده کنید.

سبک

لوگوی کلاسیک و قدیمی

لوگوی مینیمال

jellyfish _ دیزیار - آموزش طراحی لوگو حرفه ای

لوگوی Flat art

اهمیت سبک کلی لوگویتان به اندازه‌ی تمامی عناصر به تنهایی است. سبک لوگو می‌تواند هویت برند را منتقل ساخته و به مشتریان نشان می‌دهد که چه انتظاری از شما داشته باشند.

به عکس‌ها و تصاویر روی تابلوی الهاماتتان نگاه کرده و به سبک‌ها و موضوعات توجه کنید. آیا تصاویر زیادی از دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی می‌بینید؟ یک طرح قدیمی لوگو می‌تواند به القای حس برند قدیمی کمک کند. آیا لوازم مدرن و درخشان برایتان الهام بخش هستند؟ پس استفاده از سبک مینیمالیستی در لوگو، این درخشندگی را القا می‌کند. آیا جدیدترین ابزارها و تکنولوژی‌ها را در تابلوی الهامات می‌بینید؟ پس از یک طراحی flat استفاده کنید که می‌توان به جای به کار گیری ویژگی‌های پیچیده‌ی طراحی مانند رنگ زاویه‌ای، سایه‌ها و عناصر سه بعدی، از عناصرساده‌تر و باجزئیات کمتر استفاده کرد (که در پنج سال گذشته، سبک محبوب دنیای تکنولوژی بوده است).

۴. تمامی افراد تیم را درگیر سازید.

ایده‌های سرنوشت ساز در خلأ به وجود نمی‌آیند. افراد مختلف، دیدگاه‌های مختلف و ایده‌های جدیدی را بیان می‌کنند که می‌توانید از آنها در لوگویتان بهره ببرید؛ پس تمام تیم را در فرایند طوفان مغزی درگیر سازید.

سعی کنید افراد تمامی بخش‌ها را در کسب و کارتان دخیل سازید؛ افراد بخش بازاریابی نسبت به افراد بخش حسابداری یا عملیات یا خدمات مشتریان، ایده‌های متفاوتی دارند. تمامی این دیدگا‌های منحصر به فرد می‌توانند آگاهی بیشتری در ارتباط با اینکه دیگران چگونه برندتان را می‌بینند و شما چه چیزی را باید در نهایت در آن لحاظ کنید، اعطا کنند.

آیا یک کارآفرین منفرد هستید؟ مشکلی نیست! باز هم می‌توانید از کمک افراد بسیاری در طوفان مغزی بهره ببرید. با هر گروهی که عضو آن هستید ارتباط بگیرید، مانند گروه فکری یا گروه یک صنعت مشخص در فیسبوک تا ببینید که آیا کسی علاقه مند است ایده‌هایش را با شما به اشتراک بگذارد یا خیر. اگر با یک مشاور و مربی کار می‌کنید، نظرش را بپرسید. نظر پیمانکارانی را که با آن‌ها کار می‌کنید، مانند یک دستیار مجازی یا طراح وب، بپرسید تا دریابید دوست دارند چه چیزی را در لوگوی تجاری‌تان ببینند.

اگر واقعاً هیچ کسی را نیافتید، با اعضای خانواده و دوستانتان که در کسب و کار و بازاریابی تجربه دارند، صحبت کنید. این افراد قادرند از ابعاد کسب و کاری اطلاعاتی ارائه کنند که با دیدگاه شخصی متفاوت هستند.

۵. طوفان مغزی با در نظر گرفتن نتیجه‌ی پایانی

هنگام طوفان مغزی به خاطر داشته باشید که در نهایت می‌خواهید لوگو را به چه منظوری استفاده کنید. فهرستی از تمامی مکان‌ها و فضاهایی که می‌خواهید لوگو را در یا روی آن‌ها به کار گیرید، مانند وبسایت، اقلام بازاریابی یا محصولات شرکت، تهیه کنید. سپس، مطمئن شوید که طرح لوگویتان در تمامی رسانه‌ها و نه فقط تعدادی از آن‌ها، به خوبی کار می‌کند.

اگر بدانید لوگویتان قرار است در کجا به کار برود، پیش بردن فرایند طراحی آسان‌تر خواهد بود. برای مثال، اگر بدانید می‌خواهید لوگویتان را روی تعدادی خودکار چاپ کنید، باید مطمئن شوید که می‌توانید تمامی عناصر طراحی‌تان را در آن اندازه تهیه کنید.

۶. از رقبا الهام بگیرید.

انگیزه یافتن از رقبا شما را در طراحی لوگو به پیش می‌راند.

ببینید چه شرکتی در بازار به شدت موفق است، شرکتی را انتخاب کنید که می‌خواهید شبیه آن‌ها باشید. سپس به لوگویشان نگاه کنید و از خودتان بپرسید:

  • استفاده از چه چیزی نتیجه بخش است؟
  • استفاده از چه چیزی نتیجه‌ای به دنبال ندارد؟
  • چگونه می‌توانید چیزی را که نتیجه بخش است به لوگویتان اضافه کنید و در عین حال، برندتان دستخوش تغییر نشود.

برای مثال، فرض کنید در حال راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی برای ارائه‌ی محصولات کودکان هستید. ممکن است متوجه شوید که برخی از رقبایتان همگی در لوگوهایشان از مداد رنگی استفاده می‌کنند یا شاید همگی تصویری کارتونی دارند. در هر صورت، شما نیز از آن‌ها پیروی کرده و این عنصر رایج را در لوگوهایتان به کار می‌برید؛ اما به خاطر داشته باشید که از همه‌ی رنگ‌ها یا تصویر مشابهی استفاده نکنید. فقط از آن‌ها الهام بگیرید.

۷. همانند مخاطبان هدفتان فکر کنید.

startup socks -دیزیار - آموزش طراحی لوگو حرفه ای

اگر می‌خواهید لوگوی موثری طراحی کنید، باید خودتان را جای مشتری بگذارید.

لازم است هنگام طراحی لوگو، خودتان را به جای فردی که قرار است آن را ببیند، یعنی مشتری، بگذارید.

فرض کنید شما فردی در بازار جمعیت شناختی مورد نظر هستید و با استفاده از طوفان مغزی، فهرستی از تمامی ویژگی‌هایی تهیه می‌کنید که برای شرکتی که در آن کار می‌کنید، اهمیت دارند. آیا می‌خواهید با شرکتی همکاری کنید که قابل اعتماد بوده و خدمات مشتریان بسیار باکیفیتی دارد؟ آیا می‌خواهید با شرکتی کار کنید که برندی سرزنده و بامزه بوده و وضعیت موجود را به چالش می‌کشد؟

۸. به دنبال فرصت‌هایی برای انتقال پیام‌های نیمه خودآگاه باشید.

fedex - دیزیار - آموزش طراحی لوگو حرفه ای

آیا فلش را می‌بینید؟ ما به آن، پیام نیمه خودآگاه می‌گوییم. کارت عالی است فدکس!

گاهی اوقات، بهترین عناصر طراحی لوگو آن‌هایی هستند که نمی‌توانید بلافاصله آن‌ها را ببینید؛ دقیقاً مثل فلش میان حرف‌های “E” و x” در این لوگو که زیرکانه به این موضوع اشاره می‌کند که آن‌ها بسته‌تان را به جایی که باید ارسال شود، می‌برند. نمونه‌ی دیگر، کمان لوگوی آمازون است که شبیه لبخند بوده و به این موضوع اشاره می‌کند که شما از تجربه‌ی خریدتان راضی و خوشحال خواهید بود.

فهرستی از ارزش‌های برندتان تهیه کنید. آیا ارزش‌هایتان تماماً در ارتباط با سرعت و اثربخشی هستند یا برندتان روی صمیمیت و در دسترس بودن تمرکز کرده است؟ ارزش‌های برندتان هر چه که باشند، آن‌ها را با استفاده از طوفان مغزی مشخص کنید و سپس یافته‌ها را به طراحتان بدهید؛ طراحان تصویری خلق می‌کنند که با این ارزش‌ها مطابقت داشته و روش‌های استفاده‌ی زیرکانه‌ی آن‌ها در طراحی لوگو را در نظر می‌گیرند.

۹. به طراحتان اعتماد کنید.

طراحی آواتار

پس از اینکه هویت شرکتتان را با استفاده از طوفان مغزی مشخص کرده، تصاویر و سبکی را که به آن‌ها علاقه دارید، تعیین کرده و دریافتید مشتریانتان به دنبال چه کیفیتی هستند، زمان آن است که یک طراح پیدا کرده و کار را به او بسپارید. یک مسابقه‌ی طراحی لوگو، گزینه‌های بسیاری را در اختیارتان خواهد گذاشت و اگر ترجیح دهید فقط با یک طراح همکاری کنید، مطمئن شوید که طراح مناسبی را برای این کار انتخاب می‌کنید. پس از انتخاب طراح، به او و کارش اعتماد کنید. وظیفه‌ی وی، تفسیر مفاهیم به تصویر است و ممکن است چیزی را به شما ارائه کند که اصلاً به آن فکر نکرده باشید و در عین حال، طرحی فوق العاده باشد.

مرجع: ترجمه و تالیف: محتوای اختصاصی سایت دیزیار
حامد میرزااقایی ( کارشناس برند سازی و بازاریابی )

آموزش ایده پردازی لوگو
۳ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۸۷ رای