راهنمای جامع طراحی حرفه ای لوگو

چه اندازه‌ی لوگویی مناسب است؟ نکاتی برای وبسایت، شبکه‌های اجتماعی و کارهای چاپی

از سری مقالات آموزش طراحی لوگو به صورت تخصصی

لوگو تاثیر زیادی بر ادراک دیگران از شرکت شما دارد؛ پس باید مطمئن شوید در هر جایی که از آن استفاده می‌شود، به خوبی مشخص و واضح باشد. ممکن است هنگام آغاز فرایند برندینگ، از خودتان بپرسید که “لوگویم باید به چه اندازه‌ای باشد؟”

پاسخ این است که “بستگی دارد”.

اندازه‌ی استاندارد لوگو به بستری که لوگو روی آن به کار می‌رود، بستگی دارد. برای مثال، عکس پروفایل یوتیوب ۸۰۰ در ۸۰۰ پیکسل است، در حالیکه طول یک لوگو برای وبسایت یا امضای ایمیل حداکثر ۱۰۰ پیکسل است. بهتر است فایل PNG یا وِکتور(برداری) را نگه دارید تا بتوانید اندازه‌ی آن‌ها را در صورت لزوم تغییر دهید.

فهرستی از نکات درباره اندازه‌ی لوگو در این‌جا گردآوری شده که با مطالعه‌ی آن می‌توانید به خوبی از برندتان در اینترنت، شبکه‌های اجتماعی، روی کاغذ و غیره استفاده کنید و مطمئن شوید که طرح لوگویتان در رسانه‌های مختلف به خوبی عمل می‌کند. نشان شرکتتان را به دنیا نشان دهید و مطمئن شوید در هر جایی که از آن استفاده می‌شود، به بهترین شکل دیده خواهد شد.

اصول ابتدایی تعیین اندازه‌ی لوگو

هر لوگو منحصر به فرد است، اما اندازه‌های ذخیره شده و به اشتراک گذاشته شده‌ی آن‌ها اینگونه نیست. اندازه‌ی لوگوهای مختلف را می‌توان تغییر داده و به آسانی و به سرعت در صدها زمینه‌ی متنوع استفاده کرد. داشتن انواع مختلفی از اندازه های یک لوگو برای کسب و کارتان حیاتی است؛ زیرا قادر خواهید بود تا از لوگو به آسانی و در هر جایی که نیاز است، استفاده کنید.

لوگویتان باید مقیاس پذیر(Responsive) باشد و مهم نیست که بخواهید آن را روی کارت تجاری و یا در بیلبورد استفاده کنید. پس اگر قرار شد لوگویتان روی بیلبورد بسیار بزرگی قرار گیرد، باید واضح و شفاف (و نه پیکسلی) دیده شود.

در این‌جا چند نکته‌ برای تعیین اندازه‌ی لوگو آورده شده است:

  1. اندازه‌ی لوگوها به پیکسل است: بدین معنی که اغلب اوقات می‌بینید که ابعاد آن‌ها مثلا به شکل ۵۰۰px در ۵۰۰px بیان می‌شود. پیکسل برابر است با ابعاد تصویر، مانند بایت (KB، MB و GB) که بیانگر حجم فایل است.
  2. فایل‌های وِکتور ضروری هستند: زیرا فایل‌های اصلی هستند که می‌توانید اندازه‌شان را تغییر داده (مانند SVG)، اصلاح کرده و یا برای یک طراح یا دستگاه پرینتر ارسال کنید. این فایل‌ها در برنامه‌هایی مانند Adobe Illustrator تهیه شده و می‌توانید آن‌ها را به فرمت‌های دیگر مانند PNG یا JPG تبدیل کنید.
  3. بهتر است نسخه‌های افقی، عمودی و مربعی لوگو را نگه دارید. این نسخه‌ها شما را قادر می‌سازند تا لوگویتان را در هر جایی که می‌بینید، درج کنید؛ مانند بیلبورد، پرده‌ی نمایش، وبسایت، کارت تجاری یا یک تیشرت.
  4. برای نمایش آنلاین لوگویتان از فایل PNG استفاده کنید. حجم این فایل کمتر از ۲۰۰ کیلوبایت است که به آسانی لود شده و در عین حال، جزئیات آن واضح و مشخص است! این نوع فایل‌های فشرده می‌توانند کیفیت بالایی را در خود حفظ کرده و حجم نسبتاً پایینی داشته باشند. به علاوه، به عنوان تصویر زمینه، شفاف بوده و برای شبکه‌های اجتماعی، وبسایت‌ها و دیگر موارد مرتبط با وب انتخاب مناسبی هستند.
  5. سند رهنمودهای برند مشخص می‌کند که کجا، چگونه و با چه ابعادی می‌توان از یک لوگو استفاده کرد. این کار باعث می‌شود تا لوگویتان در تمامی رسانه‌های استفاده شده یکسان و ثابت باشد. حداقل طول لوگو برای وب نباید کمتر از ۲۴px و بیشتر از نصف اندازه‌ی صفحه‌ی نمایش باشد.

اندازه‌ی لوگو برای وبسایت

وبسایت‌ها یکی از اجزای حیاتی هر کسب و کاری هستند. اگر مردم تمایل دارند تا چیزی را که می‌فروشید یا تبلیغ می‌کنید، بخرند، می‌توانند به وبسایتتان مراجعه کرده و اطلاعات بیشتری درباره‌‌ی فعالیت‌ها، چشم انداز و معیارهای شرکت به دست آورند.

بهترین اندازه‌ی لوگو برای وبسایت به مکان و چگونگی نمایش آن بستگی دارد؛ البته ما به شما پیشنهاد می‌کنیم تا از فایل PNG استفاده کنید.

سربرگ (هِدِر) و فاوآیکن (fav icon) (آیکون کوچکی که کنار نوار آدرس یا عنوان صفحه‌ی مرورگرتان دیده می‌شود)، نواحی رایجی برای نمایش لوگو هستند.

استفاده از لوگو در هِدِر وبسایت

اکثر شرکت‌ها از لوگو در سمت چپ نوار جست و جوی بالای صفحه استفاده می‌کنند. این کار باعث حضور برند در تمامی صفحات وبسایت می‌شود.

اندازه‌ی لوگو برای هِدِر وبسایت و هم‌چنین محل قرار گیری آن به سازنده‌ی وبسایت و قالبی که استفاده می‌کنید بستگی دارد.

میانگین طول لوگوی وبسایت معمولاً بین ۲۰px تا ۳۰px است، در حالیکه عرض آن با توجه به اسم برند، متغیر است. ببینید ChefHero چگونه از لوگو و آیکونش در نوار جست و جو استفاده کرده است:

استفاده از لوگو در فاوآیکن (fav icon)

فِیو آیکون باعث می‌شود تا برندتان در نوار جست و جو حضور داشته و مشتریان بتوانند به آسانی میان وبسایت شما و دیگران به جست و جو بپردازند. این تصاویر، فقط آیکون‌هایی هستند که برندتان را نشان می‌دهند، زیرا آنقدر کوچکند که نوشته‌شان مشخص نیست. اندازه‌ی استاندارد فِیو آیکون برای مرورگر ۱۶px در ۱۶px است.

ببینید ChefHero چگونه از نماد کلاه سرآشپز خود به عنوان فِیو آیکون استفاده کرده است:

صرف نظر از اینکه کدنویسی وبسایتتان را خودتان انجام داده یا از قالب یک سازنده ی وبسایت استفاده کرده باشید، بهتر است لوگویتان را با فایل PNG نمایش دهید.

اندازه‌ی لوگو برای شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی، یکی از مهم‌ترین رسانه‌ها برای نمایش لوگو هستند. شرکتتان چه بخواهد با استفاده از تصاویر فوق العاده از محصول در اینستاگرام مشتریان را به خود جذب کند یا مکالمه‌ای پرمعنی را در توییتر آغاز کند، شبکه‌های اجتماعی محلی عالی برای برقراری ارتباط و انجام تبلیغات هستند.

هنگام نمایش لوگو در این شبکه‌ها، موارد مختلفی را باید در نظر داشته باشید؛ مانند عکس پروفایل، عکس کاور و بنرها و پست‌های واقعی تصاویر.

عکس‌های پروفایل معمولاً گرد یا مربعی بوده و بنرها باریک‌تر و مستطیلی هستند؛ درحالیکه تصاویر پست شده می‌توانند مربع، افقی و یا حتی با توجه به سبک مورد استفاده، عمودی باشند.

در این‌جا، مثالی از صفحه‌ی فیسبوک “این زندگی آمریکایی” آورده شده است که تنها از نسخه‌ی نمادین لوگویش برای عکس پروفایل استفاده کرده است:

اندازه‌ها و مقیاس‌های مختلفی را می‌توان در نظر داشت، اما ما برای شروع می‌خواهیم موارد اصلی را برایتان شرح دهیم:

ابعاد لوگو در اینستاگرام:

عکس پروفایل (گِرد): ۱۱۰px در ۱۱۰px

ابعاد لوگو در فیسبوک:

عکس پروفایل (مربعی): ۱۶۰ х ۱۶۰px

عکس کاور: ۱۶۴۰ x 624px

ابعاد لوگو در یوتیوب:

عکس پروفایل (گِرد): ۸۰۰ x 800px

تصاویر بندانگشتی (Thumbnail photo): 1280 x 720px

عکس کاور: ۲۵۶۰ x 1440px

ابعاد لوگو در توییتر:

عکس پروفایل (گِرد): ۴۰۰ x 400px

عکس کاور: ۱۵۰۰ х ۱۵۰۰px

ابعاد لوگو در لینکدین:

عکس پروفایل (گِرد): ۴۰۰ x 400px

عکس کاور: ۶۴۶ x 220px

ابعاد لوگو در پینترست:

عکس پروفایل (گِرد): ۱۶۵ x 165px

ابعاد لوگو در گوگل پلاس:

عکس پروفایل (گِرد): ۲۵۰ х ۲۵۰px

عکس کاور: ۲۱۲۰ x 1192px

بهتر است هنگام پست کردن تصاویر در شبکه‌های اجتماعی، از فایل‌های PNG استفاده کنید؛ زیرا این فایل‌ها به شکل فشرده هستند. فایل‌های مشابه دیگر مانند JPG نیز فشرده شده هستند، بدین معنی که ممکن است حجم آن‌ها کمی کمتر از PNG باشد، اما کیفیت تصویر کاهش یافته و باعث می‌شود برخی لوگوها پیکسلی یا “تار” به نظر برسند. در صورت امکان، در شبکه‌های اجتماعی از فایل‌های PNG استفاده کنید.

اندازه‌ی لوگو برای پرینت

اگر بخواهید لوگویتان را روی یک تیشرت چاپ کنید، اقلام مختلف دیگری نیز برای تبلیغ برندتان وجود دارند؛ از بروشور، کارت تبلیغاتی و پوستر گرفته تا لباس، بسته بندی و چاپ روی ماگ.

برای اینکه ظاهر لوگویتان در وب و اقلام چاپی یکسان و ثابت باشد، باید فایل‌های صحیح را برای مسئول پرینت ارسال کنید. در این‌جا چند اندازه‌ی لوگو برای پرینت آورده شده است:

حداکثر اندازه‌ای که می‌تواند روی تیشرت چاپ شود معمولاً ۳۵ در ۳۷ سانتی متر است.

اندازه‌ی استاندارد فضای چاپی روی یک ماگ ۳۰۰ گرمی، ۲۰ در ۷ سانتی متر است.

عرض لوگو روی یک کلاه متوسط حدوداً ۵/۷ الی ۹ سانتی متر است.

اگر می‌خواهید لوگویتان را روی چیزی چاپ کنید، ابتدا با مسئول این کار درباره‌ی اندازه‌های استاندارد پرینت صحبت کنید تا فایل‌های صحیح را برایش ارسال کنید. اکثر تامین کنندگان به فایل‌های مبتنی بر وِکتور نیاز دارند تا بتوانند اندازه‌ی لوگو را بدون کاهش کیفیت آن، تغییر دهند.

فایل‌های وِکتور دارای حالت رنگ CMYK (آبی، قرمز، زرد و مشکی) هستند که برای پرینت ضروری است و در مقابل آن، حالت رنگ HEX (16 تایی) است که از آن در موارد آنلاین استفاده می‌شود.

اندازه‌ی لوگو برای امضای ایمیل

امضای ایمیل، فضای بسیار مناسبی برای نمایش لوگو است. این فضا به نمایش و تبلیغ بیشتر برند کمک کرده و اگر ایمیل‌های زیادی می‌فرستید، استفاده از آن اهمیت بالایی خواهد داشت!

تمامی امضاهای ایمیل باید به فرمت فایل PNG بوده و حجم آن نباید بیشتر از ۱۰ کیلوبایت باشد. اگر می‌دانید مخاطبان هدفتان معمولاً از کجا ایمیل‌هایشان را باز می‌کنند، می‌توانید اندازه‌ی مناسب برای نمایش لوگویتان را تعیین کنید.

یک قانون کلی این است که عرض تصویر امضایتان بیشتر از ۳۲۰px و طول آن بیش از ۷۰ تا ۱۰۰px نباشد. عرض اکثر تلفن‌های همراه معمولاً بین ۳۲۰px و ۵۰۰px است؛ پس این اندازه‌ها باعث می‌شوند تا لوگویتان روی صفحه‌ی هر موبایلی خوب به نظر برسد!

با توجه به سرویس ایمیلی که استفاده می‌کنید، معمولاً قالب‌ها یا رهنمودهایی وجود دارند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها دریابید چه اندازه‌ای برای استفاده از سرویس‌هایشان مناسب است.

انواع لوگو و ترکیبات آن

داشتن انواع مختلف لوگو، تنوع اینکه برندتان در کجا و چگونه می‌تواند به نمایش درآید را افزایش می‌دهد. برندها اغلب اوقات نوشته‌ای متمایز (تایپوگرافی) و نمادی منحصر به فرد (تصویر) دارند که می‌توانند برای ارائه‌ی برندشان، این عناصر را با یکدیگر کرده و یا جداگانه مورد استفاده قرار دهند.

برای مثال، ممکن است لوگوی پروفایل فیسبوکتان با لوگویی که می‌خواهید روی تیشرت پرینت کنید یا در انتهای یک ویدیوی تبلیغاتی استفاده کنید، متفاوت باشد؛ هر چند، تمامی آن‌ها یک شرکت واحد را نشان می‌دهند.

ما در این‌جا از چه نوع لوگویی صحبت می‌کنیم؟

  • ترکیبات رنگی: سیاه، سفید، معکوس، ترکیبات رنگی مختلف یا پس زمینه‌ی شفاف
  • Wordmark و ترکیبات نمادین (که به آن‌ها لوگوی lockup نیز گفته می‌شود): لوگوی کامل، لوگوتایپ یا wordmark، لوگو به همراه شعار، لوگو بدون شعار، نماد یا حروف اختصاری

اگر می‌خواهید تیشرت سفیدی برای برندتان تهیه کنید، بهتر است نماد شرکتتان را به صورت تمام رنگی با پس زمینه‌ی شفاف روی آن پرینت کنید؛ یا اگر می‌خواهید یک ویدیوی تبلیغاتی تهیه کنید، می‌توانید از نسخه‌ی سفید و شفاف لوگویتان روی پس زمینه‌ای مشکی استفاده کنید.

چه با یک طراح یا شرکت همکاری کنید یا از یک سازنده‌ی آنلاین لوگو یا قالب‌های لوگو استفاده کنید، تمامی ترکیبات لوگو را باید هنگام خریداری لوگو تحویل بگیرید.

تسلط بر اندازه‌های لوگو

همانطور که می‌بینید، یک “اندازه‌ی واحد و کامل” برای لوگو وجود ندارد. به منظور اینکه مطمئن شوید برندتان در تمامی بسترها، دستگاه‌ها و برنامه‌ها خوب به نظر می‌رسد، باید بدانید چه نوع فایل، اندازه و ترکیبات حروفی در هر یک از حالات بهترین نتیجه را به همراه دارد.

امیدواریم در آینده بتوانید به این مقاله رجوع کنید و مطمئن شوید که لوگویتان همیشه خوب به نظر می‌رسد.

مرجع: ترجمه و تالیف: محتوای اختصاصی سایت دیزیار
حامد میرزااقایی ( کارشناس برند سازی و بازاریابی )

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۷۷ رای